Sport

Liga a III-a – Final de sezon. Unii au fentat retrogradarea, alții plâng

Liga a III-a de fotbal a încheiat sezonul cu ultimele partide din zona play-out în care, în seria a VII-a, am urmărit evoluția formațiilor din județul nostru. Dacă CSM Jiul Petroșani nu a avut emoții pentru acest final dra­ma­tic de campionat, celelalte două for­mații, CSO Aurul Brad și CS Retezatul Hațeg au urmărit cu mult interes ultimele 90 de minute din sezon.

Pe poziția a 8-a
Formația Retezatul Hațeg a jucat în deplasare pe terenul liderului Voința Lupac. Partida a fost dominată net de gazde, care au câștigat cu scorul de 4-1, iar cu acest rezultat CSO Retezatul Haţeg încheie primul sezon în Liga 3 după 13 ani, pe poziția a 8-a. Golul echipei Retezatul Hațeg a fost înscris de Gavriluți în minutul 60. Retezatul Hațeg a jucat cu: Tonca – Bănățeanu, Arcuși, Ssemakula, Lupulescu – Pițigoi, Casian – Șchiopu, Gavriluți, Ion – Mazilu. Au mai evoluat: Prem, Buzducea, Popa, Popesc și Păștilă. Antrenori, Ciprian Luca și Daniel Bona.

Eșecuri pe bandă rulantă
CSM Jiul Petroșani a încheiat sezonul cu o nouă înfrângere, a treia la rând, de această dată chiar pe teren propriu, după ce a pierdut jocul cu Aurul Brad la masa verde și cel cu retezatul Hațeg. Acum, Flavius Boroncoi și echipa din Petroșani, nu au găsit posibilitatea de a se apăra în fața unei echipe, Viitorul Pandurii Tg.Jiu 2, care a evoluat cu o parte dintre jucătorii din prima echipă, pentru a și păstra șansele de a se men­ține în Liga a III-a. Minerii din Petroșani au pierdut pe mâna lor, cu 3-1.

La mâna Federației
Aurul Brad a jucat în deplasare la ulti­ma clasată, Progresul Ezeriș, formație practic retrogradată cu multe etape în urmă. Brădenii au câștigat jocul cu scorul de 5-2, prin golurile marcate de Robert Cristian (trei goluri ), Darius Leucian și Mario Achim. Însă victoria nu a fost suficientă pentru ca Armata Aurul Brad să se îndepărteze de zona re­trogradabilă. Urmează să aflăm de­ci­zia Federației Române de Fotbal, în zile­le următoare, pentru a știi dacă brădenii vor mai activa sau nu în Liga a III-a de fotbal.

Rezultatele din etapa 10 play-out

  • ACS Progresul Ezeriş – CS Armata Aurul Brad 2 – 5
  • AFC Voinţa Lupac – CSO Retezatul Hațeg 4 – 1
  • CSM Jiul Petroşani – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1 – 3

Clasamentul final neomologat de FRF

  1. AFC Voinţa Lupac              10    7    0    3    31-14    17    48
  2. CSM Jiul Petroşani            10    2    1    7    8-15      -7     35
  3. Viitorul Pandurii Tg. Jiu  10    7    0    3    22-14     8    32
  4. CSO Retezatul Hațeg        10    6    0    4    17-14      3    31
  5. CS Armata Aurul Brad     10    5     1    4    16-17     -1    30
  6. ACS Progresul Ezeriş       10    1     2    7    13-33   -20   15

Ce partide se joacă în turul de promovare
Partidele tur din faza finală a barajului de promovare în Liga a II-a sunt următoarele:
F1: Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamţ
F2: SC Popeşti Leordeni – CS Tunari
F3: Viitorul Dăeşti – CSM Alexandria
F4: CSM Deva – CSM Reșița
F5: Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara
Jocurile tur, cele enumerate mai sus, au loc sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18:00. Returul are loc miercuri, 7 iunie, de la ora 17:30.