Lider sindical, în rãzboi cu patronatul Chimsport

Sorina Popa

Liderul sindical Constantin Stoica (foto) a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PRM din Deva, că vrea să arate care sunt „efectele cârdăşiei dintre patronii societăţii Chimsport din Orăştie şi unii sindicalişti”.

Are hotărâre judecătorească din aprilie 2009

„De la înfiinţarea primului sindicat în societatea Chimsport, în anul 2003, lucrurile au mers bine câţiva ani. Apoi, s-au mai format două sindicate, unul coordonat de fostul director al firmei, iar altul, de actualul director. De la sfârşitul anului 2008, însă, conducerea unităţii a început să abordeze, înainte de negocierile contractului colectiv de muncă, o nouă tehnică, aceea de a nu mai permite accesul meu în firmă. Deşi există o hotărâre judecătorească prin care mi se permite accesul în societate, ea este încălcată de conducerea firmei Chimsport. Obstrucţionarea activităţii sindicale se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la doi ani, dar nimănui nu-i pasă. Hotărârea judecătorească este din aprilie 2009. De o săptămână, nu mi se mai permite să intru în firmă. De ce acest director (n.r. Remus Bolba) şi marionetele lui au abordat această cale? Deşi am făcut plângere penală, nu am primit, de doi ani de zile, nici un răspuns de la prim procurorul judeţului”, a declarat Constantin Stoica, liderul Sindicatului „Speranţa” Orăştie.
Potrivit lui Stoica, din totalul de 454 de salariaţi ai firmei Chimsport, 180 fac parte din Sindicatul „Speranţa”.
Directorul Chimsport Orăştie, August Remus Bolba, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că sindicatul condus de Stoica nu mai are reprezentativitate în firmă şi ca atare, liderul acestuia nu mai are acces în societate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.