Licitaţie adjudecată pentru drumul Hunedoara-Călan

Sorina Popa

În sfârşit, după mai multe luni, cei de la CJ Hunedoara, care sunt responsabili cu licitaţiile, au reuşit să dea un verdict pentru proiectul de reabilitare a Drumului Judeţean Hunedoara-Călan. Astfel, lucrarea a fost adjudecată de asocierea Sercotrans-Drupo-Proactiv.
Potrivit administratorului public al judeţului, Costel Avram, în cel mai scurt timp va fi semnat contractul pentru reabilitarea drumului judeţean. Lucrarea presupune reabilitarea a 10 kilometri din DJ 687, între Hunedoara şi Călan. Valoarea contractului este de peste 36 de milioane de lei. Consiliul Judeţean Hunedoara va contribui cu 2 la sută, pentru lucrările neeligibile.
Drumul va fi lărgit la şase metri, reabilitarea lui trebuind să ducă la creşterea siguranţei circulaţiei rutiere în zonă. Potrivit reprezentanţilor instituţiei judeţene, obiectivele proiectului sunt modernizarea a 10 kilometri de drum, reabilitarea pasajului ce trece peste magistrala de cale ferată Simeria – Petroşani, realizarea de investiţii destinate siguranţei rutiere pentru pietoni şi biciclişti, parapeţi pentru protecţie, apărări de maluri şi consolidări de versanţi. Durata de implementare a proiectului este de 43 de luni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.