Politica si administratie

Licitația pentru construcția lotului cu tunele pentru urși se reia

Adriana Năstase

Licitaţia pentru Lotul 2 al auto­străzii Lugoj-Deva a fost relansată, după ce prima a fost a nulată, deși s-a anunțat un câștigător. Este vorba de lotul pe care vor fi construite tune­lurile pentru urși și care pare bles­te­mat, că nu mai începe construcția.

Declarată neconformă
CNAIR anunță că va relua licitația pentru segmentul lipsă de 9 km din autostrada A1, de la Margina la Holdea, care cuprinde și două tuneluri pentru urși. Oferta tehnică depusă de ASO­CIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia) a fost declarată neconformă.
„În urma derulării procesului de eva­luare, CNAIR a constatat faptul că pro­punerea tehnică depusă de către aso­cierea turcă este neconformă, în baza prevederilor legale aplicabile în do­meniul achizițiilor publice. Întrucât sin­gura ofertă depusă în cadrul procedurii de atribuire a fost respinsă, CNAIR în calitate de Autoritatea Contractantă a anulat procedura de atribuire, în con­formitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achi­zițiile publice: Autoritatea contrac­tantă are obligația de a anula proce­dura de atribuire a contractului de achi­ziție publică/acordului-cadru în urmă­toarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă”, anunță CNAIR.
Licitația pentru realizarea tronso­nu­lui care face parte din lotul 2 al Auto­străzii Lugoj-Deva a fost deblocată la începutul anului 2022. CNAIR a aș­tep­tat oferte din partea a șase firme, însă nu a primit decât una.
Finanțarea pentru această bucată lipsă este asigurata prin Planul Națio­nal de Redresare și Reziliență. Valoarea contractului este de 1,62 miliarde de lei, cu TVA, adică aproape 330 de milioane de euro. Sunt 9,13 km de realizat, dintre care 2,13 reprezintă porțiune de tunel. Termenul de finalizare prevăzut este de 10 luni pentru proiectare și 28 de luni pentru execuție.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura