Liceul Tehnologic ”Nicolaus Olahus” din Orăştie intră în reabilitare

21 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Săptămâna trecută, la sediul ADR Vest din Timişoara, Ovidiu Bălan, edilul-şef din Orăştie, a semnat un alt contract cu finanţare europeană, de data aceasta pentru un proiect investiţional ce are ca obiectiv reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Tehnologic ”Nicolaus Olahus” din municipiu. Valoarea totală a fost estimată la suma de 6.575.000 lei.

„Corpul de clădire existent va fi reabilitat din punct de vedere funcţional şi modernizat din punct de vedere al instalaţiilor şi echipamentelor. Lucrările de bază prevăzute prin proiect ţin de dotarea sălilor de clasă şi a laboratoarelor, operaţiuni de restaurare ale elementelor decorative ale faţadelor, ale soclului şi ale tâmplăriei, instalaţii electrice, instalaţii termice, instalaţii sanitare, instalaţii de detecţie, semnalizare şi alarmare la incendiu, amenajări exterioare şi amenajarea terenului de sport multifuncţional, în aer liber. Proiectul a fost depus pentru accesare fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 -2020, urmărindu-se creşterea gradului de participare la învăţământul profesional şi tehnic şi învăţare pe tot parcursul vieţii. Prin acest demers ne dorim să aducem un mare plus în asigurarea confortului necesar desfăşurării actului didactic, dar şi a condiţiilor optime pentru studiu”, a afirmat Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăştie.
Totodată, mai trebuie spus că lucrările la noua grădiniţă situată pe Strada Luminii (lângă Şcoala Gimnazială «Dr. A.Vlad») sunt finalizate în proporţie de circa 90 la sută. Acestea au la bază o axă guvernamentală, fiind câştigate (în sumă de 2.045.768,00 lei) prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL II. „La interior mai sunt de efectuat lucrări de finisaj, care constau în aplicarea pardoselii, montajul obiectelor sanitare, a obiectelor electrice şi a mobilierului didactic, iar la exterior au rămas de amenajat trotuare şi alei pietonale, o platformă gospodărească, zone verzi, loc de joacă, împrejmuire, porţi de acces pietonal şi auto. Grădiniţa cu program prelungit va avea o capacitate de 48 de locuri, organizate în trei grupe a câte 16 copii. Nucleul fiecărei grupe este compus din sala de grupă, dormitor, depozit de material didactic şi grupul sanitar aferent, astfel că, noua locaţie este conformă normelor europene”, a precizat edilul-şef.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bicicletă electrică autonomă, realizată la Hunedoara, premiată la SAB

Inventatorii unei biciclete electrice autonome unicat, care foloseşte energia solară ca mijloc de propulsie, au fost premiaţi, sâmbătă, la Salonul...

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Lectura propusă de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene Ovid Densusianu Hunedoara-Deva pentru săptămâna curentă reprezintă un Jurnal de front, vise de iubire...

Bulina neagră, 19.10.2018

Viorel Stanciu, bărbat din comuna Ghelari Pentru că a fost condamnat definitiv la 10 ani de puşcărie, după ce s-a...

Închide