Politica si administratie

Liceul Pedagogic Deva, închis de gripa porcinã

05 Scoala Elevi (25)

Nicoleta Popa

Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” din Deva a fost închis ieri, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, din cauza virusului A/H1N1. Asta, deoarece, doi elevi, din clasa a V-a, respectiv clasa a XII-a, au fost diagnosticaţi cu gripă porcină. Liceul a fost închis pentru şapte zile, însă elevii se vor reîntoarce în clase doar la anul, deoarece din 14 decembrie, toţi şcolarii hunedoreni intră în vacanţa de iarnă.
Totodată, reprezentanţii DSP au luat măsura suspendării cursurilor la clasa a VIII-a C de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, după ce un elev a fost confirmat cu virusul pandemic. În acest sfârşit de săptămână, în judeţul Hunedora au fost confirmate încă nouă cazuri de infectare cu virusul A/H1N1. La Petroşani, a fost confirmat, vineri, primul caz de gripă porcină. Este vorba de o persoană de 30 de ani. Patru persoane sunt internate în spital, două la Secţia Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi două la Hunedoara, starea lor de sănătate fiind bună.

Patru şcoli îşi reiau activitatea
Astăzi, Colegiul Naţional Decebal, Şcoala Andrei Şaguna din Deva, Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara şi Şcoala Generală cu clasele I-VIII din Şoimuş şi-au reluat activitatea. Acestea au fost închise la sfârşitul lunii noiembrie, deoarece mai mulţi elevi au fost diagnosticaţi cu gripă nouă. Până în prezent, în judeţul Hunedoara au fost confirmate, cu analize de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, 80 de cazuri de infectare cu gripă porcină.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura