Liceul de Arte „Sigismund Toduţă“ are tot mai mulţi premianţi

29 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Clej

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au participat în ultima perioadă la mai multe competiţii, în cadrul cărora au obţinut, din nou, rezultate remarcabile. De data aceasta, elevii de la secţiunea Arte Vizuale au cucerit cele mai multe premii, participând la trei concursuri importante. Nu sunt de neglijat, însă, nici premiile obţinute la secţiunea de muzică şi de limba chineză.
Competiţiia care a adus noi lauri liceului devean este Concursul Naţional „Primăvara Artelor”, ediţia a XX-a, la Bacău, desfăşurat în 21-28 aprilie, unde elevele Viviana Maca, cls. a IV-a, Bianca Alexandra Blaj, cls. a VI-a, Jessica Maria Caucar, cls. a VI-a, au obţinut Premiul I.
La concursul de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale, ediţia a XXVI-a, Sighetu Marmaţiei, 17-19 mai, s-au obţinut trei premii I, câştigătoare fiind elevele Giorgiana Moldovan, cls. a VI-a, Alexia Neamţ, cls. a VI-a, şi Alexia Pop, cls. a VI-a.
La Olimpiada Regională de Arte vizuale, zona 5 Vest, Timişoara, care s-a desfăşurat în perioada 25-27 mai, următorii elevi de la liceul amintit au cucerit premiul I: Timeea Dragomir, clasa a IX-a, Roberta Gaşpar, clasa a IX-a, Mădălina Bîlbă, clasa a X-a, Ana-Maria Mihăilă, clasa a X-a, Alexandra Ciorcilă, clasa a X-a, Andreea Moldovan, clasa a VIII-a.
La Concursul Regional de Muzică, Arte Plastice şi Artă Dramatică „Orpheus”, cu participare naţională şi internaţională, ediţia a XVI-a, Târgu Jiu, desfăşurat între 25 şi 27 mai, următorii elevi s-au situat pe locul I: Mircea Vasile Logojan, (care a cucerit şi Marele Premiu, în urma participării în Gala Laureaţilor) şi Flavius Sebastian Bălan, cls a V-a, pian.
Olimpiada de limbă chineză, etapa naţională Sibiu, desfăşurată în 26 mai, la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, a găzduit cea de-a XI-a ediţie a competiţiei „Chinese Bridge“. Tema acestui an a fost „Learn Chinese, double your world“ şi a oferit ocazia celor 17 elevi şi studenţi, calificaţi în această etapă, din cadrul Institutelor Confucius din ţară, de a-şi pune în valoare cunoştinţele de limbă şi cultură chineză dobândite în acest an. Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă“ participanţi la această competiţie, Ana Anuţoiu şi David Matei, din clasa a X-a Muzică, au obţinut locul III. Eleva Ana Anuţoiu este totodată şi câştigătoarea premiului din partea Ambasadei Chinei, premiu oferit de către ambasadorul R.P. Chineze la Bucureşti (foto), în 13 mai, constând într-un telefon mobil şi o sumă substanţială de bani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prutul, „învins” de hunedoreanul Avram Iancu şi basarabeanul Ion Lazarenco Tiron

Hunedoreanul Avram Iancu, alături de basarabeanul Ion Lazarenco Tiron, au înotat timp de trei zile în Râul Prut. Au parcurs...

Bulina neagră, 30.05.2018

Florin Nariţa, cetăţean din Lupeni Pentru că a fost condamnat, alături de alţi complici, la închisoare pentru furt calificat, fiind...

Bulina albă, 30.05.2018

Laura Podelean, elevă în clasa XII-a la Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva Pentru că a absolvit cei patru ani de liceu...

Închide