Peste 5.000 de vizitatori la Târgul Castelelor. Promovare inedită a Cetăţii Deva

29 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Natalia Bumbac

Peste 5.000 de vizitatori au trecut pragul Castelului Corvinilor, potrivit celor de la Primăria Hunedoara, la Târgul European al Castelelor desfăşurat în zilele de 27 şi 28 mai 2018.
În perioada aceasta au fost vândute bilete de intrare la Castelul Corvinilor în valoare de 106.291 de lei. Anul trecut, la târg au fost 3.490 de vizitatori şi s-au raportat încasări în valoare de 53.257 de lei.
La Târgul European al Castelelor au participat 25 de expozanţi – cetăţi şi castele din România, Ungaria şi Austria.” În săptămâna de dinaintea târgului, mai exact 21-27 mai, Castelul Corvinilor a înregistrat 10.781 de vizitatori, un trend uşor ascendent faţă de anul trecut, când în săptămâna 22-28 mai 2017 au fost 10.123 de vizitatori”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Hunedoara.

Cavaleri şi domniţe
O prezenţă aparte la evenimentul de la Castelul Corvinilor a fost echipa de promovare a Cetăţii Deva. Sute de persoane au vizitat standul monumentului istoric, iar reprezentanţii Serviciului Public de Administrare Cetate Deva au promovat fortăreaţa cu cavaleri şi domniţe din Garda Cetăţii.
Totodată, Garda Cetăţii Deva a participat la deschiderea oficială a târgului, dar şi la cea a Concursului de tir cu arcul „Cupa Ioan Corvin”, unde a dat onorul tuturor arcaşilor prezenţi la eveniment. „Arcaşii Cetăţii Deva, băieţi şi fete, au câştigat trei locuri întâi la categoria «Replică arc istoric» a Cupei la tir. Turiştii care au vizitat Castelul de la Hunedoara în cele două zile au avut posibilitatea să vadă lupte ale cavalerilor medievali, dansuri ale domniţelor, să participe la lecţii de tir cu arcul sau lecţii de spadă, toate acestea pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată”, a informat Biroul de presă al Primăriei Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Liceul de Arte „Sigismund Toduţă“ are tot mai mulţi premianţi

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au participat în ultima perioadă la mai multe competiţii, în cadrul cărora...

Prutul, „învins” de hunedoreanul Avram Iancu şi basarabeanul Ion Lazarenco Tiron

Hunedoreanul Avram Iancu, alături de basarabeanul Ion Lazarenco Tiron, au înotat timp de trei zile în Râul Prut. Au parcurs...

Bulina neagră, 30.05.2018

Florin Nariţa, cetăţean din Lupeni Pentru că a fost condamnat, alături de alţi complici, la închisoare pentru furt calificat, fiind...

Închide