Liceul Agricol din Geoagiu, în rândul producătorilor cu acte în regulă

Magdalena Șerban

Ziua Apicultorului, eveniment des­fă­șu­rat peste weekend în comuna Peștișu Mic, a reunit o serie de producători autoh­toni, cei prezenți putând degusta și cumpăra de la miere și până la cele mai fine siropuri ori dulcețuri. Asta, pe lângă multe altele. Iar pentru că strategia managerială practicată este una de dezvoltare, conducerea Liceului Tehno­lo­gic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu nu avea cum să rateze o astfel de manifestare cu rol de promovare.

Un segment de piață ce va fi exploatat
„Am fost activi cu ajutorul unui stand de prezentare pe care l-am pus la dispoziția participanților pentru a ne cunoaște mai bine atât ca instituție școlară cât mai ales prin intermediul culturilor și produselor noastre. Așa că am profitat de nișa în baza căreia s-a desfășurat acțiunea și am adus diverse bunătăți. Lumea ne-a apreciat siropurile de brad, lavandă, trandafiri și, evident, gustoasa și fina dulceață de trandafiri. Noi cultivăm în curtea școlii acești trandafiri, având undeva la o mie de fire. Planul nostru e să ne extindem linia de producție și să o diversificăm. Recent am achiziționat și o presă în acest sens, pentru a reuși să facem suc de mere combinat cu sfeclă, cătină etc, totul bio. Bineînțeles, dorim să scoatem la vânzare producția. Cert este că fiind unitate de învățământ cu profil agricol, ni s-a potrivit ca o mănușă un asemenea eveniment. Cu siguranță nu va rămâne singular pe lista noastră de participare. Cu prima ocazie, mergem iar”, a spus profesorul Octav Cismaşiu (foto), directorul Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu. Potrivit aces­tuia, urmează campania de recoltare a prunelor (șapte hectare de pruni) din care se vor face dulceață și țuică, iar o parte se va vinde. Nici producția de grâu nu a fost de neglijat, ajungând la cinci tone la hectar. Având fermă proprie și d­orindu-se mărirea efectivului de animale, va fi numai bun pentru a asigura hrana necesară. Ba mai mult, e nevoie și pentru cantina școlii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare