Licenţe noi pentru taximetriştii din Petroşani

04 taxi-600x333Maximilian Gânju

Primăria Petroşani scoate la licitaţie publică mai multe licenţe de transport în comun în regim de taxi.
Administraţia publică de la Petroşani a decis să mărească numărul autorizaţiilor de taxi, dar şi să stabilească un nou regulament de funcţionare a acestui serviciu. Modificările aduse de noua „lege” aflată în dezbatere publică şi care urmează a fi aprobată de Consiliul Local Petroşani, prevede un număr de 12 amplasamente pentru staţiile taxi cu 78 de locuri de staţionare, dar şi tarifele minime şi maxime pe care taximetriştii au voie să le practice.
În prezent, sunt emise 140 de autorizaţii de taxi, iar după apariţia noului regulament, vor fi cu 10 mai multe, respectiv 150. Licitaţia pentru licenţele libere va fi în iulie-august a.c., însă în această primăvară are loc o evaluare a taximetrelor existente şi prelungirea sau nu a autorizaţiei celor care deja operează în Petroşani.
Compartimentul Transport Public Local va elibera şi viza autorizaţiile de transport, autorizaţiile taxi, autorizaţiile Rent Car şi autorizaţiile de dispecerat. Totodată, noul regulament prevede şi taxele pe care trebuie să le achite taximetriştii pentru obţinerea diferitelor autorizaţii ori vize, sume care sunt rotunjite la 100 de lei. Doar în cazul folosirii locurilor de aşteptare clienţi, taxele sunt de 24 euro/an/autoturism.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare