Expoziţie inedită la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane: „Cetatea Devei, redată oraşului”

04 expozitie cetate deva_Page_2Vineri, 7 februarie 2014, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, va avea loc vernisajul unei expoziţii inedite, dedicată Cetăţii Devei.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Hunedoara şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, în colaborare cu o societate comercială din Braşov. Expoziţia găzduită de muzeul devean în spaţiile de la parterul Palatului Magna Curia, poartă numele „Cetatea Devei, redată oraşului”.
În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor putea admira o parte din patrimoniul Cetăţii Devei, cetate care este şi blazon al municipiului. După cum ne-au transmis organizatorii, piesele expuse reprezintă o parte a descoperirilor realizate în campaniile de cercetare arheologică din 2008, respectiv 2013, campanii derulate în cadrul proiectului iniţiat de autorităţile locale cu privire la reabilitarea zonei urbane „Dealul Cetăţii” şi integrarea ansamblului într-un circuit turistic mai amplu. În plus, iubitorii de istorie vor putea admira o serie de fotografii 3D realizate în perimetrul cetăţii, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane punând la dispoziţia celor interesaţi echipamentul necesar pentru vizualizare. (V.Macovei)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare