ActualitateFlashPolitica si administratie

Liberalii hunedoreni stau pe un butoi cu pulbere

Dubla măsură a conducerii PNL Hunedoara i-a scos din sărite pe mulți primari liberali care se simt umiliți după ce conducerea organizației județene „a făcut rost” de 5,8 milioane de lei pentru a achita un pre­ju­diciu colosal stabilit la Șoimuș. Este vorba despre un proiect cu finanțare europeană care prevedea extinderea rețelelor de apă și canalizare și pentru care au fost stabilite corecții financiare!

 

Se întorc la guvern

Deși prejudiciul este imens, iar neregulile nenumărate, conducerea PNL Hunedoara pare că este dispusă să-și sacrifice proprii primari, cei mai mulți cu vechime în PNL, pentru a-l salva pe Mihai Irimie, primarul comunei Șoimuș. Despre prejudiciul imens pe care trebuia să-l achite Primăria Șoimuș s-au scris pagini întregi, dar nimeni nu și-a imaginat vreodată că, din pix (și nu orice pix, al Premierului!), banii vor fi alocați fără probleme pentru a achita daunele. Culmea, daune care se vor întoarce către… statul român. Deci, banii alocați de Guvern pentru Șoimuș în detrimentul celorlalte 31 de pri­mării, se vor întoarce tot la Guvern. Rezul­tatul? „Albirea” primarului Irimie.

 

Nervi și supărare la PNL

Așa cum era de așteptat, după ce, la finalul anului trecut, primarii liberali au primit mai nimic de la Guvern, acum, toți sunt supărați. Unii mai vocali, alții mai pe la colțuri, dar toți nemulțumiți de modul în care liderii Vetuța Stănescu și Călin Marian au gestionat fondurile alocate. Pentru că, este clar pentru toată lumea: hotărârea de guvern prin care primarii PNL au fost umiliți de propriul partid, a fost redactată în Pre­fectura condusă de Călin Petru Marian.
În aceste condiții, se pune, pe bună drep­tate, întrebarea: mai sunt dispuși primarii PNL să îndure umilințele în condițiile în care toate localitățile au nevoie de fonduri pentru a implementa proiectele pe care le au în desfășurare în folosul oamenilor? Și, în perspectiva anului electoral 2024, vor fi dispuși, de dragul celor care conduc astăzi PNL să-și sacrifice cariera politică și interesele propriilor cetățeni?

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura