Liber la reluarea mai multor discipline sportive, din 15 mai

13 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a susţinut ieri o conferinţă de presă, în care a vorbit despre reluarea activităţii sportive şi a competiţiilor după încetarea stării de urgenţă.

„Încercăm să redeschidem sportul în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi. Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive. O vom face, dar gradual, cu maximă precauţie. Am studiat modele similare din Uniunea Europeană şi vă pot asigura că totul e calculat, anticipat, pentru că nu-mi plac lucrurile făcute la mica înţelegere. Am pregătit împreună cu Ministerul Sănătăţii cadrul în care se va practica sport după 15 mai. Acest cadru va fi actualizat din două în două săptămâni.
„Din data de 15 mai, se vor relua o serie întreagă de sporturi, care se vor desfăşura individual şi în aer liber. Vorbesc de sporturile organizate şi de sporturile care se pot practica în mod individual: aeronautica, alpinismul, atletismul (probele de alergare, de aruncarea ciocanului, suliţei), automobilismul, caiacul, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, kartingul, motociclismul, tenisul (proba de simplu), tir cu arcul, tir sportiv, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală.
În cazul în care aceste discipline sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, organizatorii trebuie să adopte unele măsuri pentru protejarea sportivilor”, a declarat ministrul Sportului. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Răchitova: comunitatea, sprijinită de primărie

În condiţiile în care de mâine, toţi românii au obligaţia să poarte măşti în spaţiile închise, administraţia publică din comuna...

Măsuri excepţionale luate de operatorul de apă din Valea Jiului

Operatorul de apă şi canalizare din Valea Jiului şi-a dotat punctele strategice, adică staţiile de tratare a apei, cu o...

S-au împlinit 140 de ani de la constituirea Societăţii de Istorie şi Arheologie a Comitatului Hunedoara

În urmă cu 140 de ani, pe 13 mai 1880, la Casina din Deva, s-a întrunit Adunarea generală de constituire...

Închide