Fotbal în judeţ. Când se va relua campionatul Ligii a V-a?

13 mai 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Luni seară, cu începere de la ora 20:00, s-a desfăşurat videoconferinţa conducerii AJF Hunedoara cu reprezentanţii echipelor de Liga a V-a, prilej cu care s-a discutat reluarea antrenamentelor şi competiţiilor.

În urma scenariului propus de către AJF Hunedoara (care respectă deciziile FRF în acest sens) şi după consultarea cu toţi cei prezenţi la videoconferinţă (11 echipe din 12 lipsind CSC Ilia), s-a stabilit că în situaţia în care evoluţia pandemiei generate de COVID-19, respectiv măsurile impuse de Guvern, vor permite organizarea de competiţii sportive, să se stabilească echipa câştigătoare a sezonului 2019-2020 prin merit sportiv, adică după disputarea jocurilor pe teren şi să desfăşoare competiţia în sistem play-off/play-out, respectiv: primele 6 clasate vor juca în play-off, iar ocupantele locurilor 7-12 să joace în play-out, cu specificaţia că se va disputa doar un singur tur, astfel, în data de 5 iulie – etapa 1, iar în data de 2 august, etapa 5. De menţionat că în urma analizei s-a evidenţiat faptul că disputarea celor 13 etape rămase din sezonul 2019-2020 este imposibil de desfăşurat din cauza perioadei scurte de timp.
Măsurile de solidaritate adoptate de Comitetul de Urgenţă al AJF Hunedoara din data de 7 mai 2020, privind subvenţionarea baremului de arbitraj şi observare pentru două jocuri va fi oferit şi echipelor de Liga 5 şi în acelaşi timp posibilitatea de a se retrage din campionat până la data de 31 mai 2020, fără a fi luate sancţiuni conform Regulamentului Disciplinar.
În aceste condiţii, toate echipele au un timp de analiză pentru a specifica în scris dacă doresc să revină cât mai repede pe teren pentru derularea competiţiei din Liga a V-a.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Aduni Like? spune:

    Liga 5 Hunedoara.
    Frumos ca se mai ocupa cineva si de acest subiect,dar de ce o imagine din meciul S04-FCSB asta nu inteleg.Insinuezi ca ar trebui trimisi si ei la sapa sau doar confirmi regula ‘ziarizdului’ flamand?
    Nu era pe gustul tuturor oare o fotografie de la Luncoi?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Liber la reluarea mai multor discipline sportive, din 15 mai

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a susţinut ieri o conferinţă de presă, în care a vorbit despre reluarea...

Răchitova: comunitatea, sprijinită de primărie

În condiţiile în care de mâine, toţi românii au obligaţia să poarte măşti în spaţiile închise, administraţia publică din comuna...

Măsuri excepţionale luate de operatorul de apă din Valea Jiului

Operatorul de apă şi canalizare din Valea Jiului şi-a dotat punctele strategice, adică staţiile de tratare a apei, cu o...

Închide