ActualitateFlash

Liber la medicamente compensate!

Livia Botici

Începând de astăzi, medicii de familie hunedoreni eliberează reţete cu medicamente compensate, bilete de trimitere şi acordă concedii medicale. Asta pentru că, miercuri noaptea, aceştia au ajuns la o înţelegere cu Ministerul Sănătăţii.

Au semnat un protocol

După o săptămână de criză, în care a fost sistată eliberarea medicamentelor compensate şi a concediilor medicale, medicii de familie şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au ajuns la un numitor comun. Astfel, miercuri noaptea, în jurul orei 23, după 12 ore de negocieri, aceştia au semnat un protocol de colaborare pentru o lună de zile. „Fiecare dintre noi a ajuns la concluzia că pacienţii sunt cei mai importanţi şi nu au de ce să sufere de pe urma noastră. Am fost de acord să semnăm acest act adiţional, valabil o lună, pentru ca în acest răstimp, să fie rezolvate şi problemele normelor metodologice din contractul cadru, dar şi pacienţii noştri să poată beneficia de toate serviciile. În această lună, vom lucra după contractul vechi şi vom fi plătiţi după contractul nou, dar, deşi vom pierde din câştiguri, lăsăm de la noi, pentru ca totul să fie bine”, spune dr. Ana Chiş-Şerban, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie (AMF) din judeţul Hunedoara.

„Nu au fost probleme prea mari”

Cu toate că în ultima săptămână, hunedorenii nu au beneficiat de multe servicii ale medicilor de familie, pentru că acestea nu puteau fi decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), reprezentanţii CJAS Hunedoara spun că nu au fost probleme aproape deloc. „Medicii au prescris şi medicamente compensate şi concedii medicale, noi nu am aflat să existe probleme prea mari”, spune Ovidiu Bândea, purtătorul de cuvânt al CJAS Hunedoara. „Nu înţeleg cum pot fi făcute astfel de afirmaţii, în cazul în care vreun medic a acordat concedii medicale, ele nu sunt valabile legal, nu pot fi decontate, pentru că săptămâna trecută, nu funcţionam după nici un contract cu CJAS Hunedoara, iar dacă au fost date reţete compensate, farmaciile de la care au fost scoase medicamentele nu îşi vor recupera niciodată banii de la CJAS Hunedoara, decât în cazul în care vom semna contractul cadru retroactiv, ceea ce este extrem de puţin probabil”, mai spune Ana Chiş-Şerban, preşedintele AMF Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura