Sport

Ultimul test, prima decizie

Ciprian Marinuţ

Loturile naţionale de gimnastică susţin ultimul concurs de verificare înainte de Campionatul European la Internaţionalele României, programate de azi până duminică, la Bucureşti. Pe baza rezultatelor de la Internaţionale, antrenorii vor decide cine va participa la competiţia continentală.

Şapte devence în cursa pentru Euro

Până la Internaţionalele României, gimnastele din loturile de senioare şi junioare au participat la competiţii amicale în Marea Britanie şi Franţa, pe care le-au câştigat. Dintre cele 13 gimnaste rulate la aceste concursuri, şapte sunt de la CNS-CSS „Cetate Deva” şi au şanse să concureze la Europene. La senioare, Nicolae Forminte a testat un lot format din Ana Porgras, Diana Chelaru, Diana Trenca, Cerasela Pătraşcu (foto), Raluca Haidu şi Amelia Racea, ultimele trei, de la Deva. Rezultatele au fost aproape de exigenţele şi tradiţia gimnasticii româneşti, însă s-ar putea să apară modificări în echipă, din cauza problemelor medicale. La junioare, dintre cele şapte gimnaste care au concurat la precedentele concursuri, patru au fost de la Deva. „Componentele echipei de junioare a României vor concura în primul rând cu ele însele şi cu coechipierele, nu neapărat cu adversarele din Ungaria, Turcia, Anglia şi Bulgaria. Locul ocupat în clasament, calitatea execuţiilor şi gradul de dificultate al exerciţiilor prezentate de fiecare în parte la Internaţionalele României vor decide cine va participa la Campionatele Europene. În luptă pentru cele cinci locuri disponibile pentru competiţia de la Birmingham sunt Diana Bulimar (CSS Timişoara), Larisa Iordache (Dinamo Bucureşti), Adelina Neagu (CSS Bacău), Maria Balea, Diana Rusu, Beatrice Mărgărit şi Tatiana Geamaproiu (toate de la CNS CSS Cetate Deva). Indiferent cine va convinge, sperăm să repete isprava şi la Europene şi să cucerim cât mai multe medalii acolo. După această competiţie cu rol de selecţie, echipa României va intra în cantonament la Izvorani, până la plecarea în Anglia”, a spus Ramona Micu, antrenoare la lotul de junioare al României.

Adversari din şapte ţări

Internaţionalele României la gimnastică artistică, feminină şi masculină, se vor desfăşura în premieră la Bucureşti, la Sala Polivalentă, şi vor alinia la start gimnaste şi gimnaşti din şapte ţări. „S-au primit confirmări de participare din partea federaţiilor din Germania, Grecia, Turcia, Ungaria, Franţa, Qatar şi sperăm că şi Marea Britanie. Sistemul de competiţie este identic cu cel al concursurilor internaţionale oficiale, astfel încât azi, 9 aprilie, vor avea loc calificările la masculin (între orele 15.00-17.30) şi feminin (18.30 – 20.30), plus competiţia de individual-compus, iar în 10 şi 11 aprilie, finalele pe aparate, combinat feminin şi masculin”, a spus Mircea Apolzan, secretarul general al FR Gimnastică. La masculin, Campionatele Europene din 2010 sunt programate între 21 şi 25 aprilie, iar la feminin, între 28 aprilie şi 2 mai, ambele competiţii la Birmingham, în Marea Britanie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura