Leonardo Gifted School, prima şcoală dedicată exclusiv copiilor supradotaţi, ajunge în România. Copiii supradotaţi, liderii de mâine

20 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

07 Monica GheorghiuCentrul Gifted Education a început selecţia pentru Leonardo Gifted School, prima şcoală britanică internaţională dedicată exclusiv copiilor supradotaţi (de la cinci la 11 ani), care îşi va începe activitatea şcolară din septembrie 2015.

Leonardo Gifted School este unică în România şi în regiune, diferenţiindu-se de sistemul clasic de educaţie printr-un mediu educaţional specializat pentru copiii supradotaţi cu peste 24 de diferenţiatori. Şcoala Leonardo Gifted School are în palmares peste 1.000 de ore de expertiză şi lucru direct cu copiii supradotaţi, peste 1.000 de copii testaţi la standarde internaţionale şi 100% grad de  satisfacţie în rândul copiilor supradotaţi.
Misiunea şcolii este să ofere celor mai inteligenţi copii un cadru elevat internaţional, orientat prin concepţie pentru a satisface nevoile speciale ale copiilor supradotaţi. Şcoala are propria politică de recrutare asigurată printr-o selecţie complexă la standarde internaţionale; un mediu extrem de bogat de curriculă îmbogăţită (enrichment) oferit de mentori; oferă un cadru sănatos de dezvoltare prin clase mici, hrană bio, un număr mare de personal raportat la numărul de elevi, şi o atenţie extraordinară pentru sprijinul emoţional al copiilor – copiii fiind susţinuţi de consilieri psihologi de-a lungul întregii zile. Este o şcoală care înţelege nevoile speciale de educaţie şi consiliere ale copiilor supradotaţi şi ale părinţilor lor.
Copiii cu abilităţi înalte selectaţi vor avea un program normal de la 8.30 la 18.00 (pentru copii peste şase ani) şi de la 8:30 la 12.30 (pentru copii de cinci ani).
Şcoala va urmări nevoia copiilor de a experimenta şi va recunoaşte succesul şcolar luând în considerare evoluţia interioară, starea de mulţumire şi echilibru cu sinele şi cu ceilalţi, conectarea cu propria intuiţie şi înţelepciune şi capacitatea de a dărui şi de a fi compasiv. Filosofia şcolii britanice pentru copii supradotaţi este centrată pe dezvoltarea holistică, echilibrată, armonioasă, emoţională, intelectuală şi fizică, dăruind copiilor un cadru de libertate şi responsabilitate asumată care îi susţine să devină gânditori autonomi, creatori şi lideri empatici şi compasivi.
Şcoala le va provoca abilităţile, dezvoltând gândirea de ordin superior, empatia şi compasiunea, capacităţile creativ productive ale copiilor în a găsi soluţii, a crea permanent, şi a se bucura de abilităţile lor şi de cine sunt ei ca indivizi. Scopul principal al şcolii Leonardo Gifted School este de a forma liderii inspiraţionali ai societăţii de mâine.
“Statistic vorbind, România are printre cei mai mulţi copii supradotaţi din Uniunea Europeană, iar această şcoală pe care am lansat-o are menirea de a-i susţine cu o educaţie diferenţiată. Parlamentul European recomandă ţărilor membre, educaţie diferenţiată şi politici educaţionale care să susţină valorificarea potenţialului înalt al acestor copii. Absolvenţii şcolii Leonardo Gifted School vor putea fi liderii României de mâine”, declară Monica Gheorghiu (foto), directorul şi fondatorul şcolii Leonardo Gifted School şi preşedintele Centrului Gifted Education.
Şcoala va oferi un număr limitat de burse „Anatolie Gheorghiu”, pe bază de merit şi nevoie socială pentru copii din Republica Moldova şi respectiv România, care trec de selecţie şi arată un nivel foarte înalt de motivaţie pentru a respecta principiul central al şcolii „Pay it forward” – atât ei, cât şi părinţii lor. Înscrierile pentru selecţie se pot face pe site-ul www.leonardoschool.ro.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Povestea se repetă. Vulpiţa Bela i-a luat locul vulpoiului Ricky la cabana din Retezat

De mai bine de doi ani, Cabana Genţiana din Munţii Retezat se bucură de prezenţa unui vizitator mai special. Este...

Lideră cu poftă de gol

CNS „Cetate” Deva a realizat scorul etapei în Liga a IV-a, după ce  a trecut cu 7-0 de Metalul Crişcior,...

Campion naţional la tineret

Radu Balaban, unul dintre cei mai buni popicari de la Inter Petrila, a cucerit titlul de campion naţional, la categoria...

Închide