Spitalul din Hunedoara, cel mai bun dintre spitalele municipale din România

20 aprilie 2015 | 14 Comentarii | Publicat in: Comunitate, Flash

04-Stefan-Nicusor-Eduard-spital-hunedoara-hd-21Magdalena Şerban

Statisticile aferente anului trecut şi indicatorii realizaţi vor aduce Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu“ din Hunedoara un contract cu Casa de Sănătate mai mare cu 15 procente în 2015. Mai mult, cifrele atinse în 2014 au propulsat instituţia medicală pe prima poziţie în rândul spitalelor municipale din ţară. De altfel, raportat la istoricul unităţii, se poate spune că până în prezent, nu s-au mai înregistrat niciodată asemenea performanţe manageriale.

„Contractarea cu CJAS se face pe baza unor indicatori, dintre care cei mai importanţi sunt durata medie de spitalizare şi complexitatea cazurilor. Aici am stat foarte bine, anul trecut. Este clar că nu intră în discuţie clinicile universitare, dar rezultatele noastre din 2014 ne situează pe cel mai bun loc printre celelalte unităţi medicale municipale din ţară, depăşindu-le cu mult pe cele din judeţ. În astfel de condiţii, şi valoarea contractuală cu Casa de Sănătate va creşte cu 15 la sută. Este o formulă matematică ce include numărul de paturi, durata de spitalizare, tariful pe caz şi indicele de complexitate a cazurilor, generând suma ce se poate contracta”, susţine ec. Nicuşor Ştefan (foto), managerul Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu“ din Hunedoara.
Acesta consideră că noul plus contractual va permite acoperirea deficitului acut de personal, dar şi creşterea calităţii serviciilor la spitalul hunedorean. Pe de altă parte, încă rămân o durere sumele alocate, anual, serviciilor ambulatorii din Policlinică şi celor de laborator. Însă, de departe cel mai mare consumator de resurse este spitalul, unde 15 procente adăugate la venituri se resimt din plin şi sunt binevenite, mai ales în condiţiile în care numai în luna martie a anului curent, spitalizarea continuă contractată cu CJAS s-a depăşit cu 30 la sută, iar cea de zi, cu 20 la sută. Echivalentul în bani înseamnă aproximativ 700.000 de lei, sumă care rămâne în spinarea instituţiei sanitare, nefiind decontată de CJAS. „Doresc să mulţumesc în special medicilor, precum şi întregului personal medical şi administrativ, care s-au conformat, de fiecare dată, cerinţelor noastre manageriale, cu privire la respectarea indicatorilor în paralel cu protocolul spitalicesc”, mai spune managerul spitalului hunedorean.

Comentarii (14)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. geo spune:

  la ce, la angajari pe pile

 2. Lucia Nicoleta Buzgau spune:

  bravo!

 3. r33a44 spune:

  Ca sunt medici de toata jena si care trateaza pacientii in cabinetele particulare, contra cost…nimic?

 4. Lucia Amarandei spune:

  felicitari !

 5. Zavodu Costel spune:

  Sunteti tariii

 6. Rosca Manoela spune:

  Felicitări ?

 7. Plesa Tavi spune:

  Felicitari

 8. Denis Manca spune:

  Da asa este spitalul din Hunedoara este cel mai bun si va rămâne asa si va deveni si mai bun. Felicitări administrației si personalului !!!!!

 9. Nina Ailincai spune:

  pai daca este asa sa fie intr un ceas buunnnnn! multumim si noi personalului medical si speram la mai bineee!

 10. Rusu Constantin spune:

  Ce nu am înțeles și nu cred ca pot înțelege de ce sau montat atâtea aparate de aer condiționat pe fațada clădirii iar bolnavii mor de cald în saloane…bani aruncați pe fereastră…

 11. Dana Dana Visan spune:

  Da nu am ce spuna … nu mai laude,, mam ales cu hepatita C

 12. MARIA spune:

  Sunt fericita si m-am convins ca avem un spital performant,dar oare a cui este meritul?(D-l.doctor BENDE cumva?).

 13. Petronica Lala spune:

  NUT?

 14. sectorx spune:

  Sa va fereasca Dumnezeu sa ajungenti intr-un spital asa de performant.Ar trebui sa va cumparati cea mai mare parte din medicamentele necesare si a consumabilelor. De fapt ziaristii aserviti ar merita o ”experienta” sa simta pe pielea lor daca e adevarat ce scriu….

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Leonardo Gifted School, prima şcoală dedicată exclusiv copiilor supradotaţi, ajunge în România. Copiii supradotaţi, liderii de mâine

Centrul Gifted Education a început selecţia pentru Leonardo Gifted School, prima şcoală britanică internaţională dedicată exclusiv copiilor supradotaţi (de la...

Povestea se repetă. Vulpiţa Bela i-a luat locul vulpoiului Ricky la cabana din Retezat

De mai bine de doi ani, Cabana Genţiana din Munţii Retezat se bucură de prezenţa unui vizitator mai special. Este...

Lideră cu poftă de gol

CNS „Cetate” Deva a realizat scorul etapei în Liga a IV-a, după ce  a trecut cu 7-0 de Metalul Crişcior,...

Închide