Lemn tăiat ilegal, confiscat de jandarmii montani

Şi camionul folosit la infracţiune a fost confiscat de militari. Este vorba de o can­titate de peste 23 de metri cub transportată ilegal. Jandarmii montani din Parâng sunt cei care au descoperit furtul.
„Jandarmii montani din cadrul Postului Parâng, au depistat pe drumul forestier Voievodu, din munţii Şureanu, trei per­soane, domiciliate în oraşele Petrila şi Uri­cani, care transportau cu un autocamion material lemnos, de esenţă molid. În urma verificărilor efectuate, jandarmii montani au constatat că transportul materialului lem­nos se efectua ilegal, conducătorul auto­ca­mionului neputând prezenta avizul de în­soţire şi nici documente din care să reiasă ca materialul lemnos a fost tăiat legal. Jan­darmii montani au solicitat prezenţa la faţa locului a reprezetanţilor ocolului silvic, pre­cum şi reprezentanţilor Gărzii Forestiere. În urma măsurătorilor efectuate de aceştia, a rezultat că în autocamion se afla 23.41 m.c. de molid”, informează IJJ Hunedoara.
Militarii au întocmit acte de constatare cu privire la săvârşirea faptelor de furt şi tăiere ilegală de material lemnos, documentele fiind trimise procurorilor. Întreaga cantitate de material lemnos şi autocamionul utilizat pentru transport au fost ridicate în vederea confiscării. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare