Lelese: utilaj multifuncţional nou

20 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

La Lelese urmează să ajungă utilajul multifuncţional câştigat din bani europeni nerambursabili (80.000 de euro, valoare netă), prin GAL – Microregiunea Ţara Haţegului Ţinutul Pădurenilor. Totodată, stocul de lemne de foc e asigurat, iar cel de material antiderapant va fi suplimentat.
„Avem rămas de anul trecut material antiderapant, însă ne pregătim uşor de iarnă, chiar dacă perii au înflorit pe o vreme ca aceasta, mai mult una de primăvară decât de toamnă. Folosim nisip şi amestec de nisip cu sare şi deja am strâns mici grămezi în zonele cu pantă. În general, toate satele aparţinătoare sunt cu probleme când ninge abundent, din cauza poziţionării. Buldoexcavatorul şi tractorul cu lamă deţinute de administraţia locală sunt folosite intens pe parcursul anotimpului rece. Tractorul e cam vechi, dar am reuşit să-l reparăm noi, fără a cheltui cu mâna de lucru. Am comandat piesele şi ne-am descurcat cu şoferul de pe microbuzul şcolar, cu angajaţii societăţii noastre de la primărie, deci cum s-a putut. Acum aşteptăm noul utilaj multifuncţional, care vine cu accesorii destinate lucrărilor edilitare. În 24 octombrie e prevăzut să ajungă în posesia noastră, dar cel mai probabil le vor monta ei şi ni le vor aduce. Toate ne sunt necesare şi extrem de binevenite, ţinând cont că executăm foarte multe în regie proprie. De unde bani să ne facă alţii? Nici nu vrem“, a afirmat Ciprian Achim (foto), primarul din Lelese.
Acesta a mai spus că lemne de foc s-au dat către populaţie, dar fără să fie impus un prag minim, ci s-a oferit în funcţie de cât a solicitat fiecare. Tariful practicat a fost de 130 de lei pe metrul cub. „Avem pădure, undeva peste o mie de hectare, aşa că nu putem să ne plângem. Oamenii ar fi vrut să le primească gratis, dar nu e posibil. Primăria, şcoala primară şi căminele culturale sunt asigurate şi ele“, a încheiat primarul comunei Lelese. (M.Şerban)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Începe restaurarea Castelului Corvinilor!

Veşti bune pentru hunedoreni şi nu numai! Încep lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor din municipiul Hunedoara. Zilele acestea, TIR-uri...

Teatrul de Artă Deva a oferit un Fest (in) teatral!

Teatrul Nottara a iniţiat, în anul 2013, un festival care poartă titlul de Fest(in) pe Bulevard, proiect cultural care este...

Şi-a luat soţia la pumni şi a rămas fără arme

Un caz de de agresiune a fost înregistrat în cătunul Dealul Babii din municipiul Vulcan, unde o tânără de 23...

Închide