Începe restaurarea Castelului Corvinilor!

20 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Veşti bune pentru hunedoreni şi nu numai! Încep lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor din municipiul Hunedoara. Zilele acestea, TIR-uri cu diverse containere ce vor adăposti birourile şantierului, dar şi muncitorii, au sosit în spatele castelului, în grădina acestuia!
Proiectul respectiv a fost semnat la începutul acestui an. Lucrările de restaurare şi conservare vor fi derulate pe o perioada de 27 de luni, contractul fiind câştigat de asocierea de firme Coral SRL Tulcea, SC Construcţii Unu SA, SC Remon Proiect SRL. Valoarea acestuia este de cinci milioane de euro.
Castelul va avea parte de lucrări complexe de consolidare şi reabilitare a zonelor afectate, precum şi de lucrări de restaurare finisaje interioare şi exterioare. De asemenea, vor mai fi făcute şi lucrări de reconstituire şi de amenajare a unor planşee, prin refacerea, cât şi introducerea acestora în circuitul turistic.
„În momentul de faţă constructorii mai au la dispoziţie aproximativ 19 luni pentru a realiza lucrările. Principala preocupare este să se păstreze aspectul original al castelului, în acest sens lucrările fiind atent monitorizate de către specialiştii de la Muzeul Castelul Corvinilor. Obiectivele Castelului Corvinilor care vor fi restaurate sunt: Turnul pictat (Turnul Buzdugan), Bucătăria garnizoanei, Loggia Matia, Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuinţa sudică), Aripa Zolyomi, Turnul Pustiu, Zona intrării în prima cetate, Turnul vechi de poartă, Bastionul alb, Aripa Bethlen, Bastionul Toboşarilor, Fântâna, Capela, Groapa urşilor, Bastionul muniţiilor, Galeria suspendată şi Turnul Njeboisa“, susţin reprezentanţii Primăriei municipiului Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Teatrul de Artă Deva a oferit un Fest (in) teatral!

Teatrul Nottara a iniţiat, în anul 2013, un festival care poartă titlul de Fest(in) pe Bulevard, proiect cultural care este...

Şi-a luat soţia la pumni şi a rămas fără arme

Un caz de de agresiune a fost înregistrat în cătunul Dealul Babii din municipiul Vulcan, unde o tânără de 23...

A pus mâna pe telefon şi a fugit

Furtul a avut loc ziua în amiaza mare, în municipiul Hunedoara, iar păgubită a fost proprietara unui magazin din localitate.

Închide