Legendarul Garry Kasparov vine la Bucureşti

2 iunie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Prima etapă a circuitului Grand Chess Tour – Chess Classic Romania 2021 va avea loc la Bucureşti, în perioada 5-14 iunie 2021. Etapa va fi inaugurată în 4 iunie cu o ceremonie la care va participa cel mai bun jucător de şah al tuturor timpurilor, multiplul campion mondial Garry Kasparov, 58 de ani.
„Vrem să încurajăm tânăra generaţie să des­co­pere şahul ca sport al minţii şi ca instru­ment de educare şi autoeducare pentru a face faţă celor mai dificile momente cu care tinerii se pot confrunta în viaţa lor”, spune Augusta Dragic, coorganizatoarea evenimentului.
Concursul va fi de şah clasic. Şahiştii vor juca în sistem turneu, adică fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 de euro.
Gari Kasparov este al 13-lea campion mon­dial la şah, a deţinut titlul din 1985 până în 2000. El dominat şahul timp de peste 20 de ani: a urcat în clasamentul mondial în 1984 şi a rămas cel mai puternic jucător de şah din lume până în 2006. În 2000, Kasparov a atins un record de 2.856 de puncte, un record depăşit doar de Carlsen.
Kasparov a fost considerat un jucător dinamic şi agresiv, îi plăcea să complice mult jocul pentru a găsi soluţii spectaculoase. Era atât de bine pregătit că anticipa jocul adversarului. Îi plăcea să îşi schimbe stilul de joc pentru a îngreuna jocul adversarului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pilotul Dănuţ Budai se menţine în top 10

Pilotul hunedorean Dănuţ Budai (foto) se men­ţine în topul primilor 10 sportivi, în cla­sa­men­tul anual întocmit de către Federaţia Ro­mână...

Spectacol al gimnaştilor de aerobic la Baku

România a cucerit medaliile de aur în pro­ba de grup la cea de-a 16-a ediţie a Cam­pio­natelor Mondiale de gimnastică...

Cât costă să stai o noapte la Versailles

Palatul Versailles s-a deschis şi pentru cei care vor să petreacă o noapte sau mai multe în clădirea istorică a...

Închide