Numărul spectatorilor de la Olimpiadă va fi redus din nou

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga (foto), a ple­dat pentru prezenţa fanilor în arenele Jo­cu­rilor Olimpice 2020 de la Tokyo, având ca ins­pi­raţie protocoalele sanitare impuse la meciurile din campionatele de baseball şi fotbal.
În timp ce starea de urgenţă a fost pre­lun­gită în cele mai populate prefecturi ale Ja­poniei, inclusiv Tokyo, până la 20 iunie, pre­mierul Suga susţine prezenţa suporterilor autohtoni în tribune la întrecerile olimpice (23 iulie – 8 august): ”Chiar în starea de ur­genţă, meciurile de baseball şi de fotbal au loc cu public, cu măsuri pentru evitarea răs­pân­dirii virusului. Cred că am putea ges­tiona situaţia de la Jocuri utilizând aceste exemple”.
Chiar dacă spectatorii străini nu pot par­ti­cipa la Jocuri, prezenţa publicului autohton ar împiedica disputarea competiţiilor olim­pice cu porţile închise.Yoshihide Suga a sub­li­niat că protejarea vieţii şi a sănătăţii ja­ponezilor rămâne prioritatea guvernului nipon.
„Numărul vizitatorilor aşteptaţi în Japonia a fost redus la 59.000 pentru Jocurile Olim­pice şi la 19.000 pentru Jocurile Para­lim­pice. Dar vom cere o nouă reducere”, a precizat premierul Japoniei pentru presa japoneză.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.