Legend Cup 2019 la Hunedoara

16 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

La finalul săptămânii trecute, baza sportivă Eurocenter din Hunedoara a găzduit întrecerile primei ediţii din cadrul turneului de fotbal pentru copii şi juniori născuţi în 2008-2012, organizat de către şcoala de Fotbal „Florea Văetuş“ Hunedoara, întreceri la care au fost angrenaţi sportivi de la 43 de formaţii din mai multe judeţe. Au fost prezente echipe din Sibiu, Alba, Timişoara, Cluj, Tg. Jiu, Sălişte, Şura Mare, Petroşani, Simeria, Brad, Copşa Mică, Deva şi Hunedoara.

Fiecare grupă a purtat numele unuia dintre fotbaliştii crescuţi şi care s-au lansat de la Hunedoara, din acest motiv competiţia s-a numit Cupa legendelor. Astfel, jucătorii născuţi în 2012 au purtat numele foştilor internaţionali hunedoreni Nicolae Alexa şi Michael Klein, grupa 2011- a lui Dorin Mateuţ şi Ovidiu Hanganu, grupa 2010 a preluat numele lui Dumitru Gălan şi Mircea Rednic, iar grupa 2009 a fost numită de către organizatori, Ioan Andone şi Ioan Petcu.
Meciurile din cadrul turneului au fost foarte disputate, cu multe răsturnări spectaculoase de scor care au stabilit şi formaţiile câştigătoare.
Grupa 2008 (cu 10 echipe la start) a fost dominată clar de către echipa CFR Simeria (albastru) urmată de LPS Tg. Jiu şi CFR Simeria (galben), iar grupa 2009 a fost câştigată de gruparea gazdelor de la Şcoala de Fotbal „Florea Văetus“ Hunedoara, urmată de Retezatul Haţeg şi AS Valea Frumoasei.
Competiţia de la grupa juniorilor născuţi în 2010 a fost câştigată de Panduraşul Tg. Jiu, urmată de Pandurii Tg. Jiu şi Atletico Timişoara, iar la cei născuţi în 2011 echipa timişoreană Atletico s-a impus în faţa celor de la Şcoala „Florea Văetuş“ şi CFR Simeria.
Cele mai disputate partide au fost cele de la categoria copii născuţi în 2012, unde micuţii jucători au dovedit reale calităţi pentru acest sport, deşi unii dintre ei abia pot jongla cu balonul de fotbal. Cei mai buni au fost fotbaliştii de la Atletico Timişoara, urmaţi în clasamentul grupei de Şcoala de Fotbal „Florea Văetuş“ şi Sporting Cluj Napoca.
Au fost acordate o serie de premii individuale, organizatorii oferind medalii, cupe, plachete, diplome şi multe alte premii celor mai buni fotbalişti din acest turneu.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Energeticianul s-a reunit fără noutăţi în lot

Rămasă fără antrenorul Bogdan Andone, plecat la FCSB ca „secund“ al lui Mihai Teja, ACS Energeticianul, formaţie „adoptată“ anul trecut...

Doi candidaţi pentru postul de şef al Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Deva

Luna aceasta, în data de 28, va avea loc concursul pentru ocuparea postului de şef al Biroului de Ordine Publică...

Soluţiile pentru zonele miniere sunt ignorate

Activiştii de mediu din cadrul Greenpeace România susţin că producătorii de energie din cărbune, Complexul Energetic Oltenia şi Complexul Energetic...

Închide