Obiectivul echipei Ştiinţa Petroşani e câştigarea titlului în DNS

16 ianuarie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani a terminat sezonul regulat 2018 din Divizia Naţională de Seniori pe primul loc în Grupa Centru-Nord, cu opt victorii în opt partide, toate câştigate cu bonus ofensiv. Anul acesta vor avea loc meciurile din play-off, unde cele şase echipe calificate pornesc de la zero. Despre ce a fost şi ce va fi în campionat, antrenorul echipei, Adrian Costache, a menţionat următoarele.

„Am reuşit să câştigăm toate partidele cu punct bonus ofensiv şi pe unele dintre ele cu o diferenţă de scor foarte mare. Echipa este tânără, studenţească, în care plăcerea de a juca este la cote maxime, ceea ce se vede în jocul lor, un joc desfăşurat şi chiar spectaculos uneori. Eu admir la băieţi dorinţa de a juca, dau totul pe teren, în fiecare meci, în fiecare secundă, dar trebuie să punem accentul pe pregătirea fizică. Ne propunem să disputăm finala Diviziei Naţionale de Seniori, având victoria drept miza finală, ne dorim să devenim campionii naţionali în acest sezon al competiţiei. Îmi doresc pentru sportivii noştri să fie la fel de ambiţioşi şi de pasionaţi, pentru că această combinaţie este una de succes şi care aduce succesul.”
În ceea ce priveşte o eventuală promovare şi înscriere a Ştiinţei în SuperLiga CEC Bank, primul eşalon al rugby-ului românesc, iată ce a spus antrenorul petroşănenilor: „Dacă mă raportez la identitatea noastră ca echipă în acest moment, nu cred că am putea face faţă echipelor mari din următorul eşalon valoric. Însă dacă ne vom pregăti în parametrii propuşi şi dacă vom avea şansa de a aduce în mijlocul nostru nişte jucători pe anumite posturi, cred cu sinceritate că am putea să ne ridicăm la standardele impuse de SuperLiga CEC Bank. Avem obligaţia de a fi realişti, de a ne gândi paşii cu atenţie, pentru că o astfel de alegere nu ar trebui să fie urmarea unui impuls sau a unei tresăriri de orgoliu, este obligatoriu să fie un pas bine calculat şi asumat”, a declarat Adrian Costache.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Suporteri spune:

    Hai Stiinta Petrosani in SuperLiga !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Legend Cup 2019 la Hunedoara

La finalul săptămânii trecute, baza sportivă Eurocenter din Hunedoara a găzduit întrecerile primei ediţii din cadrul turneului de fotbal pentru...

Energeticianul s-a reunit fără noutăţi în lot

Rămasă fără antrenorul Bogdan Andone, plecat la FCSB ca „secund“ al lui Mihai Teja, ACS Energeticianul, formaţie „adoptată“ anul trecut...

Doi candidaţi pentru postul de şef al Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Deva

Luna aceasta, în data de 28, va avea loc concursul pentru ocuparea postului de şef al Biroului de Ordine Publică...

Închide