www.mesagerulhunedorean.ro

Legea împotriva debranşãrii de la apa potabilã a trecut de Senat

05-haralambie-vochitoiu-ppdd-6  Maximilian Gânju

Proiectul de lege iniţiat de senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu (foto) prevede ca persoanele care-şi plătesc facturile la zi la serviciile de apă şi canalizare să nu mai poată fi debranşate, chiar dacă locuiesc într-un imobil cu mai mulţi locatari restanţieri.

Potrivit legii, operatorul de apă poate acţiona împotriva acestora pentru a-şi recupera debitele doar pe cale judecătorească şi nu prin debranşarea întregului imobil. Proiectul de lege a trecut de Senat şi urmează să mai primească şi girul deputaţilor pentru a intra în vigoare.
„Eu cred că într-o lună de zile acest proiect va deveni lege. Este normal ca românilor să nu li se poată tăia apa dacă-şi plătesc facturile la zi”, a declarat Haralambie Vochiţoiu. Tot legat de serviciile de utilităţi, senatorul UNPR a mai anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ordonanţa privind reducerea TVA la apa potabilă a fost aprobată, iar scăderea de preţ pe care trebuie să o facă toţi operatorii din ţară se va resimţi în buzunarele oamenilor. „Am cerut premierului şi Guvernului şi în sfârşit a fost aprobată Ordonanţa privind reducerea TVA la 9 la sută la apa potabilă. Am făcut această promisiune Văii Jiului şi ea se va aplica nu doar oamenilor de aici, ci tuturor românilor”, a mai declarat Vochiţoiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.