Lecţii de la cel mai râvnit maestru

Ciprian Marinuţ

Antrenorul Marius Biji şi şase sportivi de la clubul Heian Deva au participat la un stagiu de pregătire cu Predrag Stoiadinov, selecţionerul naţionalei Serbiei, unul dintre cei mai bine cotaţi şi respectaţi tehnicieni de karate din lume, la ora actuală.
 

Specialist în kumite
Stoiadinov este un specialist în kumite (luptă cu un adversar real n.r.). Sârbul a devenit cel mai râvnit tehnician din lume, după ce karatiştii din naţionala Serbiei au cucerit trei medalii de aur şi una de bronz la cele şase categorii de luptă (kumite) ale Campionatului Mondial WKF din 2010. „Toţi practicanţii de arte marţiale îşi doresc, la ora actuală, un stagiu de pregătire cu Predrag Stoiadinov, pentru că el a fost vedeta din umbră a ultimului Campionat Mondial. Venirea sa la Timişoara a fost un prilej perfect pentru a lua contact cu metodele lui de pregătire. Evident că nu ne-a dezvăluit secretele succesului, însă ne-a prezentat câteva sisteme speciale şi interesante de pregătire la kumite. Toate cele şase sesiuni de antrenament s-au desfăşurat la intensitate maximă, iar câştigul informaţional şi de pregătire a fost fantastic. Predrag Stoiadinov este un excelent tactician al luptei şi un fin observator al punctelor vulnerabile ale adversarilor”, a spus antrenorul de la Heian Deva, Marius Biji.

Heian, club unicat
La stagiul de pregătire cu Predrag Stoiadinov, care s-a derulat la finalul săptămânii trecute la Timişoara, au participat peste 200 de sportivi. De la cluburile din judeţul nostru, au concurat doar sportivi de la Heian Deva. Antrenamentele de kata (luptă cu un adversar imaginar) au fost conduse de un alt tehnician celebru, respectiv Livius Bunda, antrenorul lotului naţional de kata al Sloveniei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.