ActualitatePolitica si administratie

Laurenţiu Nistor: Parcurgem noi etape pentru modernizarea unor importante obiective de infrastructură rutieră din județul Hunedoara

În cadrul ședinței extraordinare a Con­siliului Județean Hunedoara de ieri, au fost aprobate două hotărâri care vizează mo­der­nizarea unor drumuri județene cu im­pact asupra dezvoltării turismului și, im­plicit, a economiei locale.

Parteneriat
„Suntem într-o fază avansată în ceea ce privește modernizarea DJ 707, cunoscut și sub numele de Drumul Regelui, care face legătura între Vața de Jos și județul Arad. Este vorba de modernizarea a 13 kilometri de drum pe teritoriul județului Hunedoara. Aș­teptăm ca și colegii din județul Arad să în­toc­mească documentația aferentă mo­der­ni­zării sectorului de drum aflat pe teritoriul lor, pentru a avea o șosea care să asigure dez­voltarea acestei zone turistice de in­te­res. După finalizarea documentației, ur­mează să încheiem un acord de parteneriat cu județul Arad și să accesăm fondurile alo­cate prin Programul Regional Vest 2021-2027.
Într-o fază avansată de implementare se află și proiectul de modernizare a DJ 705A, sectorul Orăștie – Costești, drum de im­por­tanță majoră care asigură accesul direct spre Sarmizegetusa Regia, capitala Re­ga­tu­lui Dac din vremea lui Decebal, dar este și punct de plecare spre cetățile Costești și Blidaru. Astăzi, am aprobat depunerea spre finanțare a proiectului prin Programul Re­gio­nal Vest 2021-2027, precum și acor­du­rile de parteneriat cu comunele Beriu și Orăștioara de Sus, tranzitate de DJ 705A. În acest din urmă caz, am realizat întreaga do­cu­mentație și ne aflăm în faza de atribuire a contractului de lucrări”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura