ActualitateFlashPolitica si administratie

Laurențiu Nistor: Municipiul Deva va avea ieșire directă la A1

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat, vineri, un proiect vital pentru infrastruc­tura de transport rutier care, cu siguranță, va aduce beneficii pe termen lung hune­dorenilor și întregului județ, a anunțat Laurențiu Nistor (foto), președintele Con­siliului Județean Hunedoara.

Subiect de discuție
„Vom încheia un acord de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea realizării obiectivului de investiții Trans­Regio Hunedoara – Sântuhalm – Autostrada A1. În prima etapă, elaborăm studiul de fezabilitate, pentru ca apoi să putem trece la fazele de proiectare și execuție. Nu voi avansa un termen final pentru realizarea aces­tei investiții de amploare, dar pot spune cu mâna pe inimă că este un proiect de care vor beneficia toți locuitorii județului Hunedoara, mai ales cei din municipiile Hunedoara și Deva.
Este un pas important, pentru că acum avem certitudinea că vom putea realiza o legătură directă cu autostrada, pe lângă cele existente la Simeria Veche și Șoimuș. La finalul acestui proiect, vom putea spune cu mândrie, că Deva, reședința județului, are ieșire directă la autostradă, la fel și Hunedoara. De la darea în folosință a auto­străzii, descărcarea directă spre Deva a fost subiect permanent de discuție în toate campaniile electorale. A fost o chestiune mult trâmbițată de președinții care au condus Consiliul Județean Hunedoara, dar și o problemă pe care toate partidele o dă­deau ca rezolvată. Iată, că acum am reușit să începem colaborarea cu CNAIR și să por­nim acest proiect.
Îndrăznim să facem acest proiect de o importanță deosebită pentru toți, mai ales că avem alături de noi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, un partener de nădejde. În baza hotărârii de con­siliu aprobate astăzi, semnăm par­te­neriatul și trecem la treabă. Mă aștept să fie critici legate de modul cum va fi amplasat acest nod rutier, la fel cum au fost și în cazul descărcării de la Șoimuș, care s-a realizat, deși multă lume nu credea în reușita acestei lucrări. Timpul va arăta cât este de im­por­tant acest proiect.
Nodul direct spre Deva este cât se poate de necesar și util atât pentru hunedoreni, cât și pentru toți cei care ne tranzitează județul. Accesul direct de la Deva spre autostrada intră de acum la capitolul fapte!”, a declarat șeful Consiliului Județean Hunedoara. (A.Năstase)