Actualitate

Cum a fost „ușurată” o vârstnică de toate economiile ei

Bătrâna le-a dat complicilor escro­cului aproape 13.000 de lei, eco­no­miile sale. Pușcăriașul a reușit s-o con­vingă că este fiul ei și a avut un teribil accident rutier.

S-a panicat
Fapta a avut loc în primăvara anului trecut, iar escrocii și-au cizelat metoda prin care-și prădau victimele. Unul dintre ei se afla în penitenciar și a sunat-o pe bătrână chiar de Ziua Femeii, pretinzând că este fiul ei și a vrut să-i facă urări de bine. Câteva ore mai târziu, spre miezul nopții, escrocul a sunat-o iarăși pe bătrână. Un bărbat
i-a spus femeii că este medic și și că e nevoie de acești bani ca să-l opereze pe fiul ei. După aproximativ 2 ore de la momentul apelului, timp în care per­soana vătămată a fost ținută la telefon, la domiciliul acesteia s-au prezentat 2 persoane cărora le-a dat suma de 12.700 de lei. „ Aflându-se într-o reală stare de panică persoana vătămată a urmat întru-totul instrucțiunile pre­tin­sului medic care i-a cerut să-i spună toate seriile de bancnote pe care urma să i le dea. De asemenea, bărbatul i-a mai cerut să-i comunice adresa unde lo­cuiește ocazie cu care persoana vă­tămată i-a oferit adresa sa de domiciliu. În jurul orei 02.00, la domiciliul per­soa­nei vătămate s-a prezentat un auto­turism ­din care a coborât un bărbat, căruia i-a înmânat suma de 12.700 lei, fără a avea vreun dialog cu acesta. De ase­menea, persoana vătămată, pre­ci­zează că, având în vedere starea de panică în care se afla și faptul că ilu­mi­natul public nu funcționa în acel mo­ment, nu poate să descrie persoana căreia i-a înmânat banii și nici detalii cu privire la autoturismul cu care acesta s-a deplasat”, se arată în dosarul ajuns pe rolul Judecătoriei Brad. Anchetatorii au reușit să ajungă la deținut și complicii lui și să probeze că sunt autorii in­fracțiunii de înșelăciune, mai ales că operaseră la fel și în alte localități. Recidivistul a recunoscut fapta, la fel și complicii lui, iar toți au fost trimiși în judecată de procurorii din municipiul Brad. (M. Gânju)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura