Actualitate

Grațian și Rocky, doi EROI

Grațian și Rocky, câinele său, au găsit un bărbat care s-a rătăcit recent în zona Costești. Omul s-a pierdut prin pădure, iar el a fost salvat de Grațian şi Rocky, după ore de căutări.

Nu au abandonat
„După ce apropiații bărbatului au anun­țat dispariția acestuia, în toiul nop­ții, poliția a solicitat ajutorul pom­pierilor și al jandarmilor pentru misiu­nea de căutare. Chiar dacă Grațian era în tim­pul liber, s-a oferit imediat să par­ticipe la această acțiune, alături de câinele său, antrenat special pentru astfel de misiuni și împreună cu alți trei colegi din cadrul ISU Hunedoara. După ore de căutări, la temperaturi greu de su­por­tat, când toată lumea a avut nevoie de un răgaz, Grațian a hotărât ca el și Rocky să continue. Ceea ce au și făcut! Și pentru că năsucul iscusit al lui Rocky nu dă niciodată greș, după alte câteva ore de alergat și adulmecat pe dealuri și prin pădure, bărbatul a fost depistat într-un desiș. Epuizat și deshidratat, acesta nu a mai avut nici măcar puterea de a le mulțumi sal­vatorilor săi. Ulterior, băr­batul a fost transportat la spital pen­tru îngrijiri medicale. Felicitări, Grațian! Felicitări, Rocky!
Vă suntem recunoscători pentru de­ter­minarea dovedită în această situație critică, pentru perseverență și pentru efor­tul pe care l-ați depus necon­di­țio­nat, reușind astfel să scrieți un final de poveste fericit!”, au anunțat cei de la ISU Hunedoara. (A.Năstase)