Larisa Iordache, notă excelentă în calificările la bârnă! Sperietură teribilă la aterizare

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat, ieri, în finală la bârnă, chiar dacă a suferit o accidentare la aterizarea de pe aparat, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Maria Holbură a ratat toate finalele.

Fără echipă
Larisa Iordache a fost notată cu 14.133, însă a trecut prin mari emoţii după ce s-a lovit în zona gleznei stângi la aterizare, zonă bandajată şi protejată încă după multiple operaţii la tendonul ahilian. Gimnasta tricoloră a fost îngrijită rapid de echipajul medical al competiţiei şi şi-a revenit pentru finală, în pofida unor dureri persistente.
Iordache participă la JO de la Tokyo doar la acest aparat şi s-a calificat în finala, din 3 august, de pe locul 4.
La rândul său, Maria Holbură a concurat la toate cele patru aparate, fiind notată după cum urmează: bârnă 12.700, sol 12.200, sărituri 13.166 şi paralele 11.100
Holbură a ratat finala la individual-compus (total 49.166 puncte, locul 65), dar şi cele pe aparate.
România nu aliniază pen­tru a doua oară con­secutiv şi echipa în competiţia olimpică. Astfel, pentru medalii se vor duela, cali­ficate în finală în această ordine, Rusia, SUA şi China, pe tabloul de opt.
Larisa Iordache are în palmares o singură medalie olimpică, bronz cu echipa, la JO din 2012. În finala de la bârnă de atunci s-a clasat pe locul 6 (nota 14.200).
România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.