Sănătate

6 modalități simple de a vă îmbunătăți postura

„Umerii înapoi” și „stai drept” ar putea fi niște replici părintești pe care le-am auzit cu toții, dar se dovedește că fix acei părinți au avut dreptate: o postură corectă are o importanță vitală pentru o sănătate bună. Pe măsură ce munca la domiciliu devine noua normă, este important să ne asigurăm avem o postură corectă, mai ales atunci când stăm pe scaun.

De ce ar trebui să-mi îmbunătățesc postura?

O postură slabă va duce la mușchi și articulații care nu funcționează corect, suferă sau sunt predispuse la leziuni. A sta cocoșat înseamnă că plămânii nu au suficient spațiu pentru a atinge capacitatea maximă, lăsând corpul fără suficient oxigen și mai obosit.

 

Îndoirea și postura incorectă nu sunt numai proaste pentru spate, ci pot crește și probabilitatea de depresie, pot reduce nivelul de energie și pot restricționa circulația.

 

Adăugați toate acestea împreună și o postură incorectă este într-adevăr o veste foarte proastă – mai ales dacă petreceți mult timp așezat pe scaun. Vestea bună este că există câteva trucuri simple și ușoare pentru corectarea posturii și îmbunătățirea stării de sănătate.

Remedierea rapidă a posturii

Remedierea poziției așezate astfel încât urechile să fie în linie cu umerii vă va ajuta să vă corectați postura și să vă asigurați că gâtul și spatele sunt aliniate perfect.

 

Poziționarea corectă a omoplaților este la fel de importantă. Asigurați-vă că îi trageți înapoi și în jos. Acest lucru vă va menține pieptul ridicat și în afară, contribuind la prevenirea umerilor rotunjiți.

Cum îmi pot îmbunătăți postura pe termen lung?

Iată sfaturile noastre de top pentru a vă îmbunătăți postura și pentru a menține oboseala și durerile la distanță.

1. Stați corect

Mulți dintre noi avem locuri de muncă în care petrecem o mare cantitate de timp așezați, așa că statul jos corect este unul dintre cele mai importante aspecte ale posturii.

 

Asigurați-vă că vă așezați cu ambele picioare pe podea sau pe un suport pentru picioare. Genunchii trebuie să fie orientați spre înainte și trebuie să fie la nivelul sau sub nivelul șoldului. Umerii ar trebui să fie relaxați, cu antebrațele paralele cu solul și spătarul ar trebui să vă sprijine întregul spate. Corpul uman este conceput pentru a se ghemui iar scaunele le sunt dăunătoare multor oameni.

 

Pentru a găsi cea mai bună poziție de șezut, specialiștii recomandă să vă imaginați bazinul ca pe un vas plin până la refuz cu lichid pe care trebuie să îl mențineți la nivel și să nu vărsați nici o picătură. Coloana vertebrală se realiniază atunci când pelvisul este în această poziție neutră.

2. Mișcați-vă mușchii

Chiar dacă stați bine, lipsa mișcării este cea mai mare cauză a durerilor articulare și musculare. Lipiți un Post-it pe ecran, amintindu-vă să vă ridicați și să vă deplasați. Trebuie să mențineți un flux sanguin regulat către mușchi și să vă lubrifiați articulațiile, mișcându-le.

 

Când sunteți la birou, faceți pauze regulate sau cel puțin întindeți brațele, picioarele, spatele și gâtul. Fiți activ și atunci când nu mai lucrați – mergeți, alergați, săriți – orice vă crește ritmul cardiac.

3. Scăpați de tensiune

Nu doar mușchii pot ține tensiunea și pot scoate ușor articulațiile din aliniament, ci și fascia – țesutul conjunctiv – care acoperă mușchii, un pic ca un costum de neopren strâns. Dacă este prea strâns într-o zonă, poate restricționa mișcarea în altă zonă. Masajele ușoare cu role de spumă sau bile de masaj pot ajuta la eliminarea acestei tensiuni și la ameliorarea oricăror restricții musculare.

5. Echilibrați-vă mișcările

Dacă faceți ceva cu o parte a corpului, cum ar fi să transportați o geantă sau un copil, aceasta va duce la un dezechilibru muscular, care vă poate afecta postura.

6. Combateți durerea

Dacă aveți deja dureri articulare sau musculare, faceți ceva pentru a le rezolva. Uitați-vă la configurația biroului sau la poziția scaunului auto și asigurați-vă că stați cât mai vertical posibil.

 

Miscați-vă mai mult, deoarece durerea nu înseamnă că trebuie să nu mai fiți activ. Și cereți un pic de ajutor, dacă puteți – multe locuri de muncă vă vor oferi resursele de care aveți nevoie. Problemele legate de postură pot începe la orice vârstă, așa că nu ignorați semnele.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura