Comunitate

La Zam, un an greu, dar cu un primar ambiţios!

04 zam Gheorghe Sicre4985

Adriana Năstase

Dacă vă întrebaţi cum s-au descurcat primarii în 2009 şi mai ales ce strategii au adoptat pentru 2010, din punct de vedere al investiţiilor şi al accesării de fonduri, pentru materializarea proiectelor, iată că agenda de lucru a fost definitivată de către majoritatea dintre ei.

Semne multe de întrebare
La ceasul bilanţului, anul  2009 a fost unul relativ bun, pentru comuna Zam. Edilul-şef, Gheorghe Sicre (foto), a făcut tot posibilul ca proiectele vizate  anii trecuţi, să fie puse în practică în acest an, iar cele începute să poată avea continuitate în 2010. Asta, pentru că 2010 se anunţă a fi un an cu mari semne de întrebare în ceea ce priveşte partea financiară, deci, implicit şi sprijinul material de care va putea beneficia fiecare primărie. La Zam, sediul primăriei a fost reparat capital, în 2009, iar ceea ce este de apreciat este faptul că lucrările au fost realizate din fondul de rulment, semnificând o sumă importantă, care se ridică la 400.000 lei (respectiv patru miliarde de lei vechi). 

Programul „After School”
În ceea ce priveşte instituţiile şcolare, acestea au fost modernizate încă din 2008, comuna Zam având trei şcoli şi două grădiniţe. A fost demarat, de asemenea, printr-un program al ministerului de resort, de construire a noi grădiniţe în perioada 2007-2013.
Căminele culturale, în număr de şase, au fost modernizate anii trecuţi, doar cel din centrul de comună fiind cuprins în planul de modernizare din 2010. Tot în 2009, s-a depus proiectul pe Măsura 322, având ca obiective lucrările de canalizare, conturarea festivalului cultural, precum şi programul „After School“. Alte acţiuni care urmează să se concretizeze anul viitor sunt împrejmuirea şcolii şi a Căminului Cultural din Zam, precum şi a şcolii din Sălciva.
În centrul comunei, edilul şef urmăreşte amenajarea unui parc, de acesta putându-se bucura toţi care îşi doresc fie relaxarea într-un cadru special, fie să le asigure copiilor divertismentul. În perspectivă, există posibilitatea consolidării unor investiţii în ceea ce priveşte carierele de calcar, în zonă. Acest aspect este unul binevenit pentru dezvoltarea economică locală, susţine primarul Gheorghe Sicre.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura