La vot, pentru alegerea primarului de comună

Adriana Năstase

Românii din 33 de localităţi vor merge la urne, duminică, pe 20 iunie, pentru a-şi alege un nou primar. Un număr de 11 foşti edili au murit, alţii au fost condamnaţi, o par­te şi-au pierdut mandatul din cauza incom­pa­tibilităţii, unii şi-au dat demisia. De ase­me­nea, în 10localităţi alegerile au fost inva­lidate de instanţă şi se repetă.

Unul dintre cei mai titraţi edili
În trei comune din judeţ vor avea loc ale­geri locale parţiale, după ce primarii aleşi în septembrie 2020 au decedat.Alegeri vor fi organizate în comunele Burjuc, Romos şi Sarmizegetusa.
Fostul primar al comunei Sarmizegetusa, Cordoş Adrian (PNL), a decedat în 13 no­iem­brie, după ce s-a infectat cu SARS-Cov-2. Avea 52 de ani şi în septembrie anul trecut câştigase al doilea mandat de primar.
Bartha Gabriel, fostul primar al comunei Burjuc, a fost răpus tot de Covid, în data de 5 ianuarie 2021. Avea 54 de ani şi era la al doilea mandat de primar al comunei Burjuc.
Pătrânjan Mircea (72 de ani), fostul primar al comunei Romos, a suferit de o boală ne­cru­ţătoare şi a decedat şi el. Era unul dintre primarii cu cele mai multe mandate, fiind ales în 1996 pentru primul mandat. De­clan­şarea alegerilor va fi aprobată în şedinţa de joi a Guvernului. Campania electorală va începe pe 16 mai, iar votul se va desfăşura între orele 07.00 – 21.00.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare