Dialog pentru sănătate, familie şi educaţie. Un demers vital iniţiat de Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor

13 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

La începutul acestei săptămâni, în cadrul Comisiei pentru învăţământ, am vorbit despre fa­milie, pilonul de bază al societăţii româ­neşti. Sănătatea şi familia trebuie să fie într-o strânsă relaţie comunicaţională, bazată pe metode de prevenţie. Prin informare şi tra­ta­ment timpuriu, putem să păstrăm familia ro­mâ­nească unită şi fericită, aşa cum ne dorim cu toţii.
Dezbaterea a fost organizată în contextul Zilei Internaţionale a Familie (15 mai) şi a fost un bun prilej de dialog între reprezentanţii sta­tului, culte şi societate. Tema noastră – Im­por­tanţa educaţiei şi a sănătăţii pentru fa­mi­lie – a stârnit un real interes şi a adus la su­pra­faţă informaţii vitale. Mai departe, insti­tu­ţiile guvernamentale şi parlamentarii trebuie să preia şi să elaboreze programe şi proiecte legislative care să rezolve problemele din sistem, evidenţiate în cadrul evenimentului.
Vreau să subliniez discrepanţa care există în continuare dintre mediul rural şi cel urban. Actul medical de calitate, informaţiile nece­sa­re şi metodologia sanitară modernă, trebuie să fie omniprezente în România indiferent de adresa de domiciliu a cetăţeanului. Un pas im­portant în acest sens este posibilitatea transformării imobilelor abandonate de ani buni din centrul comunelor româneşti, care au fost odinioară şcoli, în cabinete medicale sau centre de informare sanitară. Prin pro­iectul de lege pe care l-am iniţiat, amânat în şedinţa de ieri, pentru săptămâna viitoare pentru raport, în Comisia pentru învăţământ, autorităţile locale pot facilita mult mai uşor şi rapid aceste schimbări atât de necesare, contribuind astfel la sănătatea tuturor familiilor din localitate.
Consider că astfel de dezbateri sunt priel­nice şi totodată necesare astăzi, când vul­ne­rabilităţile ţării devin din ce în ce mai accentuate pe fondul crizei sanitare. Sper ca viziunea aceasta să fie împărtăşită şi de miniştrii Guvernului a căror implicare trebuie să depăşească de multe ori uşile instituţiei pe care o reprezintă.

Natalia-Elena Intotero,
deputat PSD de Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
La vot, pentru alegerea primarului de comună

Adriana Năstase Românii din 33 de localităţi vor merge la urne, duminică, pe 20 iunie, pentru a-şi alege un nou...

Luptători de la CSS Petroşani, pe podiumul Naţionalelor

Tinerii luptători de la CSS Petroşani (foto) au fost prezenţi la finala Campionatului naţional de lupte pentru sportivi U15, la...

Demonstraţie de tactică airsoft pe Cetate

Sâmbătă de la ora 11.00 pe Platforma Artilerie Vest de pe Cetatea Devei va fi organizatăla o demonstraţie de tactică...

Închide