La Uricani s-a demarat acţiunea “tablete electronice pentru toţi elevii”

Magdalena Şerban

Primarul reales din Uricani, social-de­mocratul Dănuţ Buhăescu (foto), s-a săturat să se bazeze pe sprijinul promis de guver­nanţi pentru asigurarea echipamentelor des­tinate desfăşurării învăţământului online, aşa că vrea să obţină o finanţare europeană nerambursabilă în valoare totală de 1.210.093,47 de lei din care contribuţia administraţiei publice e de 24.201,87 lei, pentru a achiziţona tot ceea ce e necesar.
„Ne dorim tablete pentru toţi elevii din Uri­cani, laptop-uri pentru toate cadrele di­dac­tice din şcolile oraşului nostru şi alte echi­pa­mente necesare cursurilor desfăşurate în regim online, atât pentru şcoli, cât şi pentru Liceul Tehnologic Retezat Uricani. În şedinţa extraordinară a Consiliului Local s-au apro­bat documentaţiile necesare depunerii, spre finanţare europeană, a proiectului ce are ca obiectiv achiziţionarea de tablete electro­nice şi alte echipamente. Concret, vorbim de un număr de 912 tablete şcolare cu abona­ment la Internet pentru toţi elevii înscrişi în anul şcolar 2020-2021 (adică 373 pentru cei de la Liceul Tehnologic Retezat, 444 pentru elevii de la şcoala gimnazială nr.2, plus 19 pentru elevii de la şcoala primară Câmpu lui Neag, 76 pentru grădiniţa nr.1 Uri­cani), 67 de laptop-uri, 22 de camere web destinate videoconferinţelor pentru Liceul Tehnologic Retezat, 31 pentru şcoala gimnazială nr.2, două pentru cea primară din Câmpu lui Neag şi patru pentru grădiniţa nr.1. Pe listă mai sunt 13 table interactive din care şapte merg la liceu, două la şcoala primară şi patru la grădiniţă, zece routere wireless pentru liceu, 15 pentru şcoala ge­ne­rală, două pentru cea primară şi patru pen­tru grădiniţă. Doamne ajută să se aprobe! Vrem să prevenim abandonul şcolar, în primul rând. Atunci când părinţii nu au posibilitatea să le cumpere copiilor instrumentele care să le permită studiul online, este clar că vor face un pas în spate. Nu e bine. Iar dacă îi asiguri unuia, trebuie să-i dai la fel şi colegului de clasă. Ca să fie dreptate şi să nu se creeze discrepanţe şi să se interpreteze a fi favoritisme. Copiii nu au nici o vină ”, a arătat Dănuţ Buhăescu, edi­lul-şef al ora¬şului Uricani.
Primarul a mai precizat că prima zi când începe depunerea acestor proiecte este 15 octombrie 2020. De altfel, mai trebuie spus că demersul reprezintă un angajament lansat încă din campania electorală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.