Sport

La un pas de podium la Cupa Mondialã

Ciprian Marinuţ

Aeromodelişti juniori şi seniori de la Aurul Brad au fost la înălţime în etapa de Cupă Mondială, desfăşurată, la finalul săptămânii, în Serbia, la Zlenjanin-Aradac. Din păcate, brădenii şi-au trecut în palmares doar două locuri patru, deoarece aeromodelul unuia dintre sportivi s-a pierdut, iar acesta a ratat mai multe manşe de concurs.

De două ori pe locul patru
Unicii reprezentanţi ai României la competiţia internaţională din Serbia la care au participat 18 ţări, aeromodeliştii de la Aurul Brad, au apărat cu succes blazonul României. Prin punctele obţinute la individual şi echipe de cei patru aeromodelişti pregătiţi de Adrian Macsim, România s-a situat pe locul patru în clasamentul general pe naţiuni, după Slovenia, Serbia şi Slovacia. În plus, unul dintre juniorii de la Brad s-a situat pe locul patru la individual. Rezultatele puteau fi şi mai bune, însă unul dintre aeromodeliştii brădeni a avut ghinion. „Cel mai bun rezultat l-a reuşit Andrei Aprodu, care s-a clasat pe locul patru în competiţia individuală a juniorilor. La seniori, Aurel Brînzoi a fost pe şapte, iar Alexandru Roşianu s-a situat pe locul nouă. Din păcate, Nicolae Onea, unul dintre pretendenţii la podium în întrecerea juniorilor, a avut ghinion. Cu câteva manşe înainte de final, modelul său a dispărut, iar el a ratat participarea la ultimele runde de concurs şi a picat în clasament. Ne-am bucurat însă că şi-a recuperat modelul, după patru ore de căutări, deoarece valoarea acestuia era de aproape 1.000 de euro. Consider că rezultatele sunt valoroase, iar dacă nu era ghinionul cu pierderea modelului, puteam fi pe locul doi la juniori şi la general”, a spus Adrian Macsim.
Aeromodeliştii de la Aurul Brad vor lua startul săptămâna viitoare la două etape de Cupa României, care vor avea loc la Deva, iar apoi vor concura la Campionatele Naţionale de la Salonta, la Campionatele Europene din Bulgaria şi la Campionatele Mondiale din Franţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.