Comunitate

La Tomeşti, din puţin se face mult

Magdalena Şerban

Vremuri grele pentru satele hunedorene. Nici iarba nu a fost anul acesta destul de verde, nici recolta nu este destul de bogată. Cu toate acestea, nimeni nu se dă bătut. Viaţa merge înainte şi edilii au grijă ca investiţiile să nu lipsească.  La fel se întâmplă şi în comuna hunedoreană Tomeşti.
 

Bază sportivă  „ca la carte“
Cu multe eforturi financiare şi trudă, s-a consolidat  o bază sportivă în centrul de comună. Fiind dotată cu instalaţie de nocturnă, cu siguranţă va face parte din programul de divertisment al comunităţii locale: „este o posibilitate de petrecere a timpului liber, binevenită pentru toţi, de la cei mici, până la cei mai în vârstă. La sat, munca este pe primul loc, iar deplasarea către oraş, pentru un joc de fotbal, de exemplu, nu este tocmai la îndemâna oricui, mai ales pe vremurile acestea. Astfel, baza sportivă construită va descreţi frunţile multora. Momentan, suntem la partea de iluminat, iar până la sfârşitul anului, lucrarea va fi finalizată“, afimă edilul-şef al comunei Tomeşti, Tiberiu Octavian Tămaş (foto).

 

A apelat la bani europeni
Investiţia de 100.000 de lei a dat puţin peste cap „puşculiţa“ primăriei şi aşa săracă în vremurile acestea de criză, dar primarul, fire hotărâtă, nu se dă bătut cu una, cu două: „suntem o comună mică, iar veniturile sunt ca atare, însă acest aspect nu trebuie să fie un motiv să nu facem modernizări. Încercăm să apelăm şi la banii europeni, dar vin foarte greu. După cum ştiţi, avem un proiect împreună cu comuna vecină, Vaţa de Jos, pe Măsura 322, dar din păcate, lucrurile se mişcă extrem de greu, mai ales că au existat şi contestaţii. Totuşi, avem încrederea că-l vom demara cât de curând“, spune Tiberiu Octavian Tămaş.

Alte investiţii
Cum nici instituţia în care îşi desfăşoară activitatea administraţia publică locală nu este tocmai una nouă, acoperişul a cedat, în timp: „nici primăria nu a scăpat de problemele cu întreţinerea clădirii. O să reparăm ce se poate, iar acolo unde va fi cazul, o să înlocuim. De exemplu, ţigla’’, adaugă primarul.
Tot din bugetul local, a fost alocată suma de 100.000 de lei, pentru modernizarea centrului din Livada. Asfaltarea este impetuos necesară „pentru a scoate mizeria şi gunoiul din centrul localităţii, ele punând stăpânire pe sat, ori de câte ori plouă“, după cum ne spune Tiberiu Octavian Tămaş. Şcolile nu vor duce nici ele lipsă de lemne, cam 80 la sută din necesarul pentru sezonul rece fiind deja achiziţionat. Iarna se anunţă totuşi pe uliţă, însă nu va „aluneca“ anul acesta către comună, pregătirile pentru întâmpinarea ei fiind în toi.

One thought on “La Tomeşti, din puţin se face mult

  • Inteleg, din cele spuse de catre dl. primar, ca in comuna Tomesti s-a realizat o baza sportiva. Intreb: cati oameni pot beneficia de aceasta si de instalatia de nocturna?
    Are primaria bani sa plateasca factura de curent, daca `Investiţia de 100.000 de lei a dat puţin peste cap „puşculiţa“ primăriei şi aşa săracă în vremurile acestea de criză”.
    Este revoltator sa afli ca primarii cheltuiesc banii aiurea, dupa bunul plac. Si sa nu/mi spuneti ca sunt fonduri UE pt ca proiectele trebuie cofinantate de la bugetul primariei, adica din taxele si impozitele pe care le platim cu totii.
    HALAL!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura