Sport

Au ajuns lideri, dar încă şchiopătează

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoaara a învins la limită, scor 1-0, pe Gloria Arad, dintr-un penalty contestat, şi a urcat pe locul întâi al clasamentului, în ciuda jocului slab şi fără orizont, etalat în ultimele trei-patru etape.
 

Jumătatea plină
Orice novice în ale „sportului rege” ştie că fotbalul se joacă pe goluri şi că doar victoriile te urcă în clasament şi în inima suporterilor. Din această perspectivă, FC Hunedoara a înţeles perfect şi  pragmatic fenomenul şi e în grafic şi în inimile fanilor. „Alb-albaştrii” au obţinut în partida cu Gloria Arad al şaptelea succes în campionat şi au urcat în fotoliul de lider, profitând de pasul greşit al Luceafărului Oradea, care a egalat în minutul 94 al partidei din deplasare cu Autocatania Caransebeş. Ca rezultate şi ca poziţie în clasament, oricine ar trebui să-şi scoată pălăria în faţa trupei promovate artificial în această vară în eşalonul trei. Iar suporterii pe site-ul lor o fac: „Nu contează, că deşi am câştigat, nu am jucat aproape nimic. Nu contează că nu am avut nici o fază de poartă, mai de Doamne-ajută. Nu contează că o echipă de mijlocul clasamentului a jucat de la egal la egal cu noi, chiar pe Michael Klein. Nu contează că unele voci spun că Păcurar a simulat faultul în careu, la faza penalty-ului. Contează doar că suntem lideri”, se scrie pe site-ul suporterilor hunedoreni.

 

Jumătatea goală
Însă, dincolo de rezultate, fotbalul mai înseamnă şi spectacol, iar victoriile nu pot fi obţinute la infinit cu o calitate precară a jocului. Sub acest aspect, trupa pregătită de Eusebiu Şuvagău e în mare suferinţă. În partida cu Gloria, pe care antrenorul alb-albaştrilor a abordat-o cu o formulă de echipă ciudată, fără Şandor, Zelencz şi Păcurar, hunedorenii au jucat mediocru şi au marcat unicul gol în urma unui penalty contestat de adversari. Situaţia nu reprezintă o premieră, ci se perpetuează de câteva etape. Arădenii şi chiar unii dintre hunedorenii care nu-i au la inimă pe actualii tehnicieni şi finanţatori susţin ba că faultul a fost în afara careului, ba că n-a existat contact. Oricum, cert e că lovitura de pedeapsă a fost acordată suspect de uşor şi că victoria hunedorenilor nu e meritată prin prisma jocului prestat. Chiar şi suporterii care iubesc necondiţionat echipa recunosc acest lucru: „…dacă vom evolua ca astăzi, şansele de promovare sunt mici. Jocul nostru trebuie sa crească substanţial”, se scrie pe site-ul fanilor alb-albaştri.
Dincolo de iubire sau… invidie faţă de echipă şi parcursul ei, e clar că e loc de mai bine în jocul celor de la FC Hunedoara. Alb-albaştrii au două săptămâni în care nu sunt programaţi în campionat şi pot profita de acest răgaz, pentru a-şi îmbunătăţi jocul. Se pare că şi oficialii echipei văd „bubele” din jocul acesteia,  dovadă că au perfectat două meciuri amicale cu Unirea Alba Iulia şi UTA Arad, ambele în deplasare.

FC Hunedoara – Gloria Arad 1-0 (0-0)
Stadion: „Michael Klein”. Spectatori: 600.
A marcat: Zelencz (70, penalty).
FC Hunedoara: Moldovan – Trăşcan, Geacă, Costea (46 Zelencz), Oltean, Păun (46 Păcurar), R. Cristian, Hodor, Todea, Ban, Gideon (46 Şandor).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura