La Şoimuş, viitorul arată bine

07 Dorel Logojan (2)

Adriana Năstase

Situaţia primăriilor în anul 2009 nu este deloc pozitivă în ceea ce priveşte partea financiară. Fiind catalogat un an de criză, efectele se resimt chiar şi asupra primăriilor comunale. Un caz elocvent este cel al primăriei Şoimuş, 2009 nefiind un an tocmai bun pentru investiţiile propuse.

Proiect de 920 de miliarde de lei vechi
Edilul şef, Dorel Logojan (foto), a reuşit,totuşi,să finalizeze un proiect de asfaltare a 500 de metri de drum din Chişcădaga, 600 de metri în Păuliş şi 450 de metri în Fornădie. De asemenea, pentru ca locuitorii să se poată deplasa mai uşor,  s-au construit podeţe în Boholt şi Şoimuş. Pe viitor, se are în vedere organizarea licitaţiei pentru execuţia şi modernizarea unei străzi din localitatea Visca, precum şi canalizarea în Şoimuş. Este un proiect care se ridică la valoarea de 920 de miliarde de lei vechi.

Modernizări la şcoli şi cămine culturale
În comună, funcţionează şapte şcoli, în care învaţă aproximativ 300 de elevi. Tot aici funcţionează şi opt cămine culturale. În 2009, s-a reuşit construirea şi amenajarea unei anexe la Căminul Cultural din Sulighete, acesta fiind dotat cu grupuri sanitare, iar unele elemente de interior au fost şi ele înlocuite. Tot de modernizare a mai beneficiat şi Căminul Cultural din Păuliş, atât de ordin interior cît şi în exterior.
Totodată, s-a finalizat împrejmuirea stadionului de la Şoimuş, acesta aliniindu-se normelor impuse. Echipa de fotbal din Şoimuş îşi continuă tradiţia în ceea ce priveşte participarea la campionatul judeţean. Primarul comunei Şoimuş spune se continuă lucrarea la Biserica din Câinel, urmărindu-se ca până la finele anului aceasta să fie finalizată. Şoimuşul nu se poate mândri cu un număr consistent de investitori locali, însă cei prezenţi participă la dezvoltarea sa economică, de exemplu AVIS 2000, Carpatcement, Ergoform, Amadeus, sau societatea care deţine târgul de maşini.
Un prim punct al agendei pentru 2010, ar fi finalizarea lucrărilor de apă şi canalizare şi întocmirea de proiecte şi pentru Chişcădaga, Păuliş şi Bejan. Pentru că Şoimuşul nu a avut niciodată festivitatea numită Zilele Comunei, edilul doreşte ca în 2010 acest aspect să fie pus în practică. Ar fi păcat ca localnicii să nu se bucure de acest prilej de socializare şi divertisment.
Pentru cei mici, primarul Dorel Logojan vrea să construiască un parc de joacă la Şoimuş precum şi amenajarea unor terenuri de fotbal în fiecare localitate aparţinătoare. În ceea ce priveşte tradiţiile de sărbători, colindele şi dubaşii nu lipsesc din obiceiurile zonei. Începând cu săptămâna viitoare, străzile vor fi împodobite cu ornamente de sezon, pentru ca spiritul Crăciunului să cuprindă întreaga comună.

 „Să voteze cu Mircea Geoană”
Cu prilejul Sfintelor Sărbători de iarnă, primarul Dorel Logojan transmite cele mai frumoase urări tuturor locuitorilor comunei Şoimuş! Totodată, el le adresează un îndemn de conştientizare a importanţei votului prezidenţial şi îi roagă să-l sprijine la fel ca şi până acum. Personal, admiră personalitatea şi competenţa lui Mircea Geoană, motiv pentru care îi susţine candidatura şi speră ca şi locuitorii comunei să facă la fel. Primarul doreşte şi crede într-o schimbare politică spre folosul alegătorilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.