Teama de eşec naşte paranoia în rândul PDL

02-totesti-21

Nicolle Ebner

Consilierul judeţean PDL, Marius Constantinescu, s-a ales cu o plângere penală pentru agresiune. Ieri, fiica poştăriţei din comuna Toteşti a depus, la sediul poliţiei din comună, o plângere prin care îl acuză pe reprezentantul PDL că a agresat-o verbal şi mai grav, i-a luat corespondenţa din mână, cu forţa.

Dacă acum fac ce fac, ce va fi după 6 decembrie?

Liana Lăzăroni povesteşte că îşi ajuta mama – poştăriţă în comună – să împartă corespondenţa în timp util. Ieri, ca un făcut, veniseră o mulţime de facturi de la Enel care trebuiau duse la destinaţie cât mai repede, ca nu cumva, din cauza întârzierii, locuitorii să plătească penalităţi. Era ziua în amiaza mare, pe la 12.30, spune Liana Lăzăroni, când pe strada principală din Toteşti opreşte brusc o maşină, chiar lângă fiica poştăriţei. „Într-o plasă aveam ziarele, iar în mână, o mulţime de plicuri, majoritatea facturi de la Enel. Le ţineam în mână pentru că îmi era mai uşor să caut adresele. La un moment dat, s-a oprit o maşină din care a coborât un domn, care s-a postat în faţa mea şi a început să tragă de scrisori. Nu pot să vă spun cât de tare m-am speriat, mai ales după ce am văzut atâtea grozăvii la televizor cu poştaşi atacaţi. Nu ştiu ce şi-o fi închipuit că împart, dar a început să urle la mine şi să tragă de mine cerându-mi să-i dau scrisorile pe care le împart. Când am văzut cât este de violent, am început să ţip după ajutor şi am fugit într-o curte, unde m-am ascuns într-o bucătărie. Într-un târziu, bărbatul a plecat, dar numai după ce a deschis scrisoarea pe care o pusesem în poarta casei unde m-am ascuns. Era o factură de la Enel. Dacă femeia ar depune reclamaţie, fapta bărbatului este penală, fiind încadrată la violare de corespondenţă”, povesteşte Liana Lăzăroni.

„A crezut că împart materiale electorale pentru PSD”

După ce şi-a satisfăcut curiozitatea, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, iar a agresa o persoană pe drum sau a deschide corespondenţa altora sunt gesturi normale pentru cei care sunt la putere, bărbatul a salutat oamenii de pe drum şi s-a întreţinut cordial cu un alt băştinaş din Toteşti. Aşa a aflat familia Lianei cine a tras de ea în mijlocul drumului naţional, interesat să-i ia corespondenţa. Este vorba de Marius Constantinescu, consilier judeţean PDL. „Dacă era un cioban din vârful muntelui, mai înţeleg să se fi purtat ca un bădăran. Dar am înţeles că totuşi, este om cu carte, nu fitecine. A crezut că împart materiale electorale pentru PSD şi de aceea încerca să-mi ia cu forţa plicurile din mână. După ce i-am aflat numele, m-am dus la poliţie şi l-am reclamat pentru agresiune”, mai spune Liana Lăzăroni. Încercările noastre de a obţine un punct de vedere, telefonic, de la consilierul PDL, s-au soldat cu un eşec, alesul judeţean fiind, probabil, într-o arie fără acoperire.

PDL a comandat deja jocurile de artificii

Cu asemenea acte de agresivitate, dacă nu cumpără voturile cu 30 de lei/familie, după cum afirmă senatorul Cosmin Nicula, PDL este convins că va reuşi să intimideze sau să manipuleze electoratul hunedorean, astfel încât candidatul PDL să obţină cele mai multe voturi. Că sunt convinşi că metodele aplicate le va aduce şi victoria, o demonstrează şi autorizaţia cerută, la Primăria Deva, pentru organizarea de focuri de artificii, în seara zilei de 6 decembrie. Cererea a făcut-o directorul PDL al Direcţiei Agricole, care are şi o firmă de jocuri de artificii. Acesta a solicitat eliberarea unei autorizaţii pentru un eveniment care va avea loc, în seara de 6 decembrie, la blocul P, de pe b-dul Decebal, imobil la parterul căruia este sediul PDL.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.