Comunitate

La Răchitova se vrea dezvoltarea turismului

Magdalena Şerban

Comuna Răchitova are o frumuseţe deosebită, având în vedere că totul este înconjurat de pădure. Apartenenţa la GAL-ul Ţării Haţegului (Grup de Acţiune Locală) va aduce roade dezvoltării zonei, însă, edilii de aici acţionează şi pe cont propriu, dorind să promoveze fiecare “bucată” din comuna lor.

Se construiesc vile peste vile

Faptul că bucureştenii şi arădenii au venit să-şi ridice case de vacanţă în satul Mesteacăn e semn că s-a dus vestea că în comună totul e ecologic, tradiţiile sunt la locul lor, iar natura e darnică şi prietenoasă, la fel ca localnicii. Eugen Dorel Băiconi (foto), primarul comunei, vrea ca toate acestea să aducă mai multe investiţii. “Ne-am gândit să punem bazele unui centru de informare turistică. Ne-ar prinde bine cei 200.000 de euro de la Uniunea Europeană, pentru a dezvolta turismul. Potenţial este, din belşug, dar există o deficienţă în ceea ce priveşte locurile de cazare, pe raza comunei neexistând hoteluri sau pensiuni. Populaţia este interesată din ce în ce mai mult de posibilitatea dezvoltării unor afaceri în acest sens. Vrem să dezvoltăm turismul în comuna noastră”, spune edilul şef din Răchitova.

Reţele de apă şi canalizare

Cum fac, cum nu fac, primarii hunedoreni tot pun mâna pe proiecte de investiţii. Acum, este rândul celor depuse prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Iar la Răchitova, acestea nu au întârziat să apară. “Un prim proiect depus prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii are în vedere modernizarea drumului comunal (DC) 99 (Ciula Mare-Vălioara- Mesteacăn), acesta primind deja aviz favorabil. Tot ca o veste bună, mă voi deplasa în perioada ce urmează, alături de alţi colegi, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), pentru avizarea proiectului privind introducerea reţelelor de apă şi canalizare în satele Ciula Mare, Boiţa şi Vălioara. Mai apoi, voi solicita şi aprobarea proiectului pentru reţelele de apă şi canalizare din satul Răchitova şi cele din jur. Avem studiul de fezabilitate depus, aşteptăm acum avizul pentru execuţie. Lucrările la baza sportivă continuă, iar în toamnă, sperăm să o inaugurăm. Totodată, la căminul cultural din satul Boiţa şi la cel din centrul de comună, au început lucrările de modernizare, urmând a le demara şi la cel din Vălioara (proiecte câştigate prin ARDDZI, cu o valoare de 60.000 de lei fiecare)”, afirmă primarul Eugen Dorel Băiconi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura