EvenimentFlash

Poliţişti din Vulcan, sub anchetă internă

Doi tineri din Vulcan susţin că, în Joia Mare, au fost ridicaţi de pe stradă şi bătuţi de poliţişti, fără să fi făcut vreo nelegiuire. Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara a demarat o anchetă internă în urma sesizărilor celor doi şi, dacă oamenii legii vor fi găsiţi vinovaţi, riscă sancţiuni.

„Nu îşi justificau prezenţa”

Referitor la incidentul petrecut în noaptea de miercuri spre joi, tinerii, dintre care unul minor, spun că au fost luaţi de pe stradă şi duşi la sediul Poliţiei din Vulcan, unde, potrivit acestora, ar fi fost bătuţi cu o lopată şi cu bastonul pe tălpile picioarelor, fiind puşi să declare că intenţionau să spargă un magazin. În apărarea colegilor săi, comisarul Nelu Zgăvârdea, şeful Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Vulcan, a declarat că tinerii au fost duşi la Poliţia Vulcan, pentru că nu-şi justificau prezenţa în zona în care au fost găsiţi şi că, de asemenea, nu are cunoştinţă că băieţii au fost abuzaţi de către colegii săi. Plângerile tinerilor au fost preluate de Compartimentul de Control Intern al IPJ Hunedoara, până la stabilirea exactă a situaţiei, poliţiştii beneficiind de prezumţia de nevinovăţie. „Dacă acuzaţiile celor doi se vor dovedi adevărate, vinovaţii vor fi sancţionaţi, întrucât conducerea IPJ Hunedoara nu tolerează nici o formă de abuz din partea poliţiştilor”, a declarat Bogdan Niţu, purttorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Certificatele atestă urme de agresiune

Unul dintre cei doi tineri, minorul Lucian Sorean, susţine că, timp de mai bine de 12 ore au fost ţinuţi captivi în secţia de poliţie din Vulcan. „Eram în Vulcan cu prietenul meu şi ne-au ridicat, pentru că aveam o geantă. Ne-au pus în faţă o pereche de mănuşi negre şi o şurubelniţă şi au spus să scriem o declaraţie în care recunoaştem că vroiam să spargem un magazin. Eu am refuzat şi au tăbărât pe noi. M-au bătut la tălpi cu bastonul, apoi au luat o lopată şi mi-au dat în cap şi pe spate cu ea. Le-am spus că sunt minor şi că vreau să vină unchiul meu şi avocatul. M-au ţinut de la ora unu noaptea şi până joi la ora 16, fără să anunţe pe nimeni. Unul dintre poliţiştii care m-a bătut ştiu că era chel, dar nici nu am avut curaj să ne uităm la ei”, spune Lucian Sorean. Celălalt tânăr susţine afirmaţiile amicului său. Cei doi au mers, imediat după ce au fost eliberaţi de poliţişti, la Urgenţa Vulcan şi şi-au scos certificate medicale, care atestă că au fost victimele unei agresiuni. (D. Istudor)

3 comentarii la „Poliţişti din Vulcan, sub anchetă internă

  • asa le trebuie la militienii nostrii ca au dreptate copii fac abuz in servici ori de cate ori au ocazia daca au legea in mana ce cred ei ca sunt buricii pamantului?niste depravati de oameni de manaca salariile oameniilor pt nimik afara cu ei mai ales cheliosul ala ca tare ingamfat mai e o sa ne vedem curand

  • mai e si arcana ala care e un poponar idolul femeiilor gravide :)) da ce crezi omule ca infundand pe altii pentru rezolvarea cazuriilor tale e bn? vin si zilele tale imd mai esti si arogant si fitos si u mori dreq de foame iei mita de la oameni sa iti platesti rata la masinahai salut. in rest Respectul meu pentru Jina Sucila si inca cativa din politia aia macar ei stiu sa faca legea cum trebuie.

  • De ce nu credeti minorii pentru ca ei nu sunt majori ,sau pentru ca nu sunt oficialitati,va spun eu din experienta proprie ca asa se face in politie ,se bate pana te face sa recunosti fapte pe care nu le ai facut ,o rusine nu au acesti politisti,ar trebui demisi de urgenta din politie ,si arestati ei pentru tortura si rapire ,numai asa vom scapa de aceste abuzuri facute asupra cetatenilor .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura