La Petroşani a început sezonul evacuărilor

Carmen Cosman

O femeie cu doi copii din municipiul Petroşani a fost evacuată ieri de autorităţile locale din apartamentul situat în centrul oraşului, pe care îl ocupase în mod abuziv. Reprezentanţii primăriei susţin că femeia are repartiţie în altă parte, iar în perioada următoare, vor mai avea loc şi alte acţiuni similare.

A intrat în locuinţă pe promisiuni verbale

Iuliana Petrişoru (foto) locuieşte, împreună cu cei doi copii ai săi – în vârstă de cinci, respectiv trei ani – într-un apartament situat în centrul municipiului Petroşani, pe strada St. O. Iosif, care a avut iniţial destinaţia de grădiniţă. A intrat însă în locuinţă fără să aibă o repartiţie în acest sens, dar pretinde că a avut acceptul verbal al primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, şi al secretarului instituţiei, Adrian Negoe. „Am cerere de trei ani pentru repartizarea unei locuinţe, dar n-am primit. Am un an de zile de când locuiesc aici şi am făcut cerere, dar n-am primit-o. Am intrat aici cu acordul primăriei, dar numai verbal. Nu aveam unde să merg şi mi-au spus să stau liniştită, că se va rezolva. La început, totul a fost bine, doar a venit altă persoană în urma mea care a primit-o”, declară Iuliana Petrişoru. Deşi a fost somată în repetate rânduri să părăsească apartamentul şi de câteva luni de zile are repartiţie pentru o garsonieră în blocul de locuinţe sociale amenajat la fosta garnizoană, femeia nu se dă dusă din casă. A făcut chiar şi o plângere la Judecătoria Petroşani, în care cere să îi fie atribuită locuinţa şi să se anuleze decizia de evacuare.

Evacuată forţat

Reprezentanţii Primăriei Petroşani susţin, pe de altă parte, că femeia nu are dreptate şi, în baza unei decizii a Consiliului Local, au decis ieri să o evacueze forţat din blocul de pe Şt. O. Iosif şi să o ajute să se mute în locuinţa repartizată ei tot prin hotărâre de consiliu. „Noi avem dispoziţie de evacuare. Este o locuinţă ocupată abuziv de doamna Iuliana Petrişoru. S-a aprobat în Consiliul Local evacuarea şi, în baza acestei hotărâri, s-a întocmit decizia şi s-a trecut la evacuare. Copiii şi mama acestora nu sunt lăsaţi pe drumuri. Doamnei i s-a repartizat o locuinţă la fosta Garnizoană, are contractul de închiriere completat, dar nu s-a prezentat să-l semneze”, a declarat Clemenţa Boboc, preşedintele comisiei de evacuare. Copiii au primit şi consiliere de specialitate, pentru ca evacuarea să nu fie traumatizantă pentru ei.

Pe de altă parte, autorităţile locale spun că nu este singurul caz în care o locuinţă este ocupată abuziv. În Petroşani, au mai fost identificate astfel de situaţii şi vor urma alte evacuări în perioada următoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.