La Lupeni, Salvital se bate cu morile de vânt

Anamaria Nedelcoff

Asociaţia Salvital nu-şi poate recupera banii pe care-i datorează Primăria Lupeni, întrucât nu-şi permite în momentul de faţă să achite taxa de timbru, de aproape 9.000 de lei.
Andrei Mihuţ, administratorul pe probleme juridice al Salvital, precizează că, deşi aceste datorii sunt vechi de patru ani, nu a reuşit să recupereze un singur leu. „Suma pe care Primăria Lupeni o are de plătit către noi este de 476.993 de lei, din 2008, până acum. Ei nu au achitat un leu către noi şi am tot încercat să recuperăm banii pe cale amiabilă. Vrem să-i acţionăm în judecată, dar problema este taxa de timbru, care este de aproximativ 9.000 de lei. Şi trebuie să luăm în calcul încă un apel şi un recurs, iar acolo, trebuie alţi bani. Deocamdată, nu ne permitem să plătim aceste sume“, a declarat Andrei Mihuţ.
Gabriel Lungu, administratorul public al municipiului Lupeni, declară că, din punctul lui de vedere, Primăria Lupeni nu are nici o datorie de plătit către Salvital, întrucât contractul este reziliat. „Cei de la Salvital ne-au dat o dată în judecată şi au pierdut procesul. Oricum, contractul e reziliat. Dacă vor să ne dea în judecată, s-o facă. Noi nu putem plăti angajaţi care nu sunt ai Primăriei Lupeni. Mai mult, nu putem plăti bani către Salvital, în condiţiile în care nu am fost informaţi niciodată referitor la modul de cheltuire a banilor şi de salariul preşedintelui Salvital. E un simplu litigiu şi probabil că au pierdut fiindcă nu aveau dreptate”, a precizat administratorul public al municipiului Lupeni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare