Comunitate

La Lelese, rugăciunile sunt ascultate

Magdalena Şerban

Comună cu puţine suflete şi cu un buget local pe măsură, Lelese este campioană la tradiţii şi obiceiuri pădureneşti rămase nealterate. Modernizările se susţin greu, dar cu îndârjire, astfel încât viaţa de aici să se poată bucura de confort.

Pe drumuri… de ţară
“Avem în administrare o reţea de drumuri în lungime de 54 de km. Având în vedere mărimea comunei noastre, acest lucru nu ne avantajează. Când eşti sărac, nu ştii cum să-ţi mai pui deoparte bani, pentru una, alta. Aşa am făcut şi noi, 2.000.000 de lei din puţinul nostru buget fiind rezervate pentru întreţinerile de drum. Am hotărât cu consilierii locali că, decât să tot facem reparaţii, cu banii aceia mai bine le asfaltăm. Aşa că, ne-am apucat de treabă. Prioritare sunt locaţiile unde există pericolul ca apa să producă stricăciuni”, precizează primarul din Lelese, Ciprian Achim (foto).

Cu frică de Dumnezeu
Pe de altă parte, bisericile din Lelese au şi ele povestea lor. Fiecare sat are câte un lăcaş ortodox, care adună oamenii la rugăciunile de duminică şi de sărbători. “Încercăm să sprijinim bisericile, pentru că nu ai cum să stopezi degradarea lor. În prezent, se lucrează la acoperişul bisericii ortodoxe din satul Cerişor. Amplasamentul are o vechime de patru secole, iar istoria ei este una dureroasă, fiind trăznită şi apoi reconstruită în anul 1950. Lucrările au fost suportate atât de bugetul local (70 la sută), cât şi de către enoriaşi (30 la sută). Facem ce putem ca să mai rezolvăm din probleme şi să privim mai optimişti către viitor”, subliniază edilul şef al comunei Lelese.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura