ComunitateFlash

APIA începe decontarea subvenţiilor pentru suprafeţe de teren

Cristina Ghenea

Fermierii hunedoreni îşi vor primi subvenţiile pentru suprafeţele de teren. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara a primit deja prima tranşă de bani, pentru 7.000 de beneficiari din cei înscrişi pe liste.

Este vorba despre avansul alocat celor ce au depus cereri în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS). Potrivit directorului APIA Hunedoara, Veronica Borungel, în judeţul nostru, sunt 22.500 de fermieri care beneficiază de o astfel de subvenţie. „Aceştia sunt împărţiţi în mai multe serii, iar astăzi (n.r. ieri), am primit fondurile necesare plăţii avansurilor pentru prima serie, de 7.000 de fermieri”, a declarat Veronica Borungel. Astfel, aceşti 7.000 de hunedoreni vor primi în termen de 10 zile deciziile de plată, după care reprezentanţii APIA le vor vira banii în cont.
Directorul instituţiei a mai adăugat că în zilele care urmează vor fi alocate şi fondurile necesare celorlalte serii. Valoarea subvenţiilor pentru SAPS este de 91 de euro/hectar/an, iar valoarea avansului care se decontează în această perioadă este de 42 de euro/hectar/an.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura