La împlinirea unui secol de viaţă, Maria Adam i-a urat lui Dan Bobouţanu să fie primar până iese la pensie. Mama Mie, centenara din Hunedoara

13 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Sorina Popa

Ieri, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a plecat din instituţie, cu un braţ de flori, un tort şi o diplomă aniversară. Edilul şef era grăbit, dar am aflat rapid încotro se îndrepta.

”Să fiţi primar până ieşiţi la pensie”
”E ziua Mamei Mie, împlineşte 100 de ani, merg să o felicit”, ne-a spus primarul Hunedoarei. Ne-a invitat să-l însoţim, ceea ce a făcut cu mare drag.
Apartamentul în care locuieşte Maria Adam, împreună cu strănepoata, este plin ochi. Rude, vecini, prieteni ai nepoţilor au venit să o sărbătorească pe Maria Adam, care ieri a făcut 100 de ani.
Primarul Dan Bobouţanu a felicitat-i şi a stat câteva minute de vorbă cu centenara. ”Nu am mai văzut, până acum, pe nimeni care să fi împlinit 100 de ani. Să fiţi sănătoasă şi să mai trăiţi mulţi ani de aici încolo”, i-a spus edilul şef al Hunedoarei femeii.
”Domnule primar, mi-aţi făcut o mare bucurie că aţi venit să mă felicitaţi. Am auzit că aţi făcut multe lucruri bune în Hunedoara. Vă doresc să fiţi primar până la pensie. Să câştigaţi 10 mandate de primar”, i-a spus centenara.
Maria Adam a povestit că a fost toată viaţa casnică. Soţul ei a lucrat în combinat. A avut doi copii, un băiat care a decedat şi o fată, care are acum 80 de ani. Are doi nepoţi şi o strănepoată, cu care locuieşte. Ieri, cu mic, cu mare, s-au strâns în locuinţa Mariei Adam, să petreacă la aniversarea zilei sale de naştere. Şi, nu una oarecare, ci la împlinirea unui secol de viaţă.

La curent cu tot ce se întâmplă în jur
Mama Mie, aşa cum o alintă rudele şi cei apropiaţi, ştie pe de rost toate capitalele lumii. Ieri, ne-a demonstrat acest lucru, rugându-ne să o întrebăm ce capitală vrem, că le ştie pe toate. Mama Mie nu vede aproape deloc, aceasta fiind singura ”supărare” a ei. În rest, se simte bine, spune că secretul vieţii sale lungi este că nu a făcut excese. Şi, nu a trăit supărată. Ea este la curent cu tot ce se întâmplă în ţară şi în lume. Are o pereche de căşti wireless cu care ascultă ştirile de la televizor şi când strănepoata vine acasă de la muncă, îi spune ce noutăţi mai sunt în ţară şi în lume.
Maria Adam s-a născut la data de 13 ianuarie 1920, în localitatea Reciu din judeţul Alba. A venit în municipiul Hunedoara la 18 ani, când s-a căsătorit. Soţul ei era din Tâmpa, dar a primit un loc de muncă la Combinatul Siderurgic şi s-a mutat în Hunedoara.
„Domnule primar Bobouţanu, să ştiţi că am fost o femeie frumoasă în tinereţe. Ia, aduceţi-mi poza şi arătaţi-i domnului primar”, le-a cerut nepoatelor. Îşi aminteşte că l-a întâlnit pe Regele Mihai când era copilă şi că a mâncat bomboane pe care i le-a oferit acesta.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a IV-a. În luna februarie se trage la sorţi barajul de promovare

La finalul sezonului competiţional din Liga a IV-a, conducerea AJF Hunedoara speră ca judeţul nostru să mai promoveze o echipă...

Stadionul Cetate va avea o pistă nouă de atletism

Primăria municipiului Deva a comunicat recent că foarte curând pe Stadionul Cetate va fi montată o pistă de atletism de...

Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret Lausanne 2020

Spectacolul întrecerilor de la Lausanne continuă şi performanţele înregistrate surprind şi pe cei mai avizaţi tehnicieni. Am urmărit duminică concursul...

Închide