La Ilia, toate şcolile sunt puse la punct

Sorina Popa
 
În comuna Ilia, toate unităţile de învăţământ au reuşit să îndeplinească criteriile şi au primit autorizaţie sanitară de funcţionare. Astfel, elevilor din Ilia nu li se vor mai părea cursurile la fel de dificile, deoarece au condiţii excelente în clase.
A ţinut grădiniţele în funcţiune
 
Deoarece şcolile din satele Bretea Mureşană, Bacea şi Sârbi au fost desfiinţate, în urma comasării din sistem, primarul Marius Omotă (foto) a decis că în imobilele respective trebuie să funcţioneze şi pe mai departe grădiniţele. „Clădirile în care au funcţionat şcolile din aceste sate le-am modernizat, au termopane, parchet nou, cu alte cuvinte, sunt bine întreţinute şi era păcat să le lăsăm în paragină. Ca atare, aici şi în satul Valea Lungă, vin copii de grădiniţă. Avem 60 de micuţi care vin la grădiniţă în cele patru sate”, a declarat primarul comunei Ilia, Marius Omotă. În ceea ce priveşte liceul din localitatea centru de comună, acesta este modernizat în proporţie de 80 la sută. Investiţia este una finanţată de Banca Mondială.
„Am reabilitat Şcoala Generală din Ilia, clădirea Şcolii de Arte şi Meserii, dar şi grădiniţa, unde am montat o centrală termică, toate cele trei imobile funcţionând în curtea liceului. De asemenea, ne-am aprovizionat cu lemne pentru iarnă pentru toate unităţile de învăţământ din comună. Ca atare, din punctul nostru de vedere, elevii au toate condiţiile necesare, trebuie doar să înveţe. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să rezolvăm problemele şcolilor, în condiţiile în care de patru ani, de la Consiliul Judeţean, nu am primit nici un leu”, a adăugat edilul şef din Ilia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.